Depor Europa
Foto: @CEEuropa

El descens de l’Europa a la Segona Federació és pràcticament un fet. Encara hi ha una petita carambola, però el cert és que és gairebé impossible. Les escapulades han baixat virtualment de categoria després d’empatar contra el Deportivo de la Corunya a un en un escenari històric com l’estadi de Riazor.

Les gracienques necessitaven guanyar les gallegues per seguir mantenint vives les esperances de la salvació, però no ha pogut ser. A Riazor Ainhoa Martín ha avançat les gallegues en el minut 68. Les barcelonines no s’han rendit i 15 minuts després han empatat gràcies a Ibra.

302 dies després de l’històric ascens a la categoria de plata del futbol estatal, l’Europa perd el privilegi de ser equip de Primera Federació.

Encara no és matemàtic, però sí virtual

El descens no és matemàtic, però gairebé. Per no baixar a Segona Federació, les escapulades han de guanyar els tres partits que els resten i que el Cacereño els perdi tots tres. A més a més, les de Joan Bacardit els han de recuperar una diferència de 13 gols en aquests tres partits, ja que la diferència de gols particular està empatada després del 2 a 3 a Càceres i de l’1 a 2 a Barcelona.

L’altra opció és amb l’Atlètic de Madrid B, amb qui s’enfrontaran la jornada següent. L’Europa ha de vèncer per 5 a 0, per guanyar-li la diferència de gols particular després del 5 a 1 de la primera volta, i sumar dos triomfs les dues darreres jornades, en què les matalasseres no poden sumar cap punt.

Una temporada de més a menys

No ha estat una temporada fàcil per al conjunt femení de l’Europa. I això que les primeres setmanes de l’equip de Joan Bacardit a la Primera Federació van ser molt bones. Dos triomfs —contra l’Osasuna i el Barça B— en les tres primeres jornades van suposar un aterratge perfecte a la nova categoria. A més, l’Europa feia bon futbol. A mesura que passaven les jornades, les escapulades anaven creixent i coneixent la Primera Federació, una divisió que premia molt poc els triomfs i que castiga molt els errors. L’estrepitosa derrota contra el DUX Logronyo al Nou Sardenya (1-7) en l’últim partit de l’any 2023 va fer molt mal a un Europa que va pagar molt cara una ratxa posterior de set partits sense conèixer la victòria. El cinquè triomf del curs, contra el Madrid B a mitjans del mes de febrer, va ser un miratge per a un conjunt escapulat que va acabar perdent bona part de les opcions de la salvació en la derrota contra el Cacereño. A Riazor, el conjunt escapulat ha certificat el descens.