Raphinha

El Barça ha aconseguit una victòria treballada i per la mínima —1 a 0 davant el Las Palmas. L’únic gol del partit l’ha marcat Raphinha a la segona part. El triomf fa que els blaugrana se situïn momentàniament a cinc punts del Madrid, que aquest diumenge a la nit rebrà al Bernabéu la visita de l’Athletic Club, i, per tant, segueixen creient que la Lliga és possible.

Gol anul·lat i expulsió

Els primers minuts han estat vius, elèctrics. Tant el Barça com el Las Palmas han practicat un futbol alegre, a l’atac, i s’han vist jugades a les dues àrees. Els de Xavi Hernández, que, sancionat, ha viscut el partit des de la graderia, han vist com en el minut 19 l’àrbitre ha anul·lat un gol a Raphinha per fora de joc posicional. Tot i que el brasiler no ha intervingut directament en la primera acció, el col·legiat ha considerat que s’ha aprofitat de la seva posició antireglamentària per marcar. I abans de la mitja hora de joc ha arribat la jugada que ha marcat el partit. El porter canari Álvaro Valles ha estat expulsat quan, sent l’últim jugador, ha fet una falta molt clara sobre Raphinha.

A partir d’aquí, els de Garcia Pimienta han fet un pas enrere i s’han dedicat a defensar molt més a prop de la seva àrea. Per tant, el partit alegre ha canviat i el Barça ha hagut d’afrontar un atac molt més posicional. L’ocasió més clara del Barça fins al descans ha estat una rematada de cap de Lewandowski al travesser. De totes maneres, el Las Palmas hauria pogut marcar en un xut de falta de Saúl Coco.

Arriba el gol de Raphinha

A la segona part, els blaugrana, amb un jugador més, han dominat, però els ha costat generar perill. Joao Félix, que ha entrat al camp substituint Fermín, ha estat clau en la victòria del Barça. Una magnífica centrada del portuguès l’ha rematat excel·lentment de cap Raphinha i ha fet l’1 a 0 en el minut 59. Els de Xavi Hernández haurien pogut sentenciar el partit, però inexplicablement Joao Félix ha rematat al travesser a tres metres de la línia de gol. El Barça ha cregut que el partit estava solucionat i s’ha relaxat i aquesta desconnexió ha estat a punt de pagar-la ben cara, ja que en el minut 87 Moleiro, amb un xut ajustat al pal, ha estat a punt d’empatar. Al final, triomf del Barça, que continua viu en les seves opcions a la Lliga.