L’Europa ha sumat el primer punt de la temporada a domicili amb èpica. Els graciencs, que s’han quedat amb un home menys en els últims compassos del duel, han sabut superar les adversitats empatant a un gol amb l’Andratx. Una diana en pròpia porta d’un jugador mallorquí després d’un xut d’Àlex Pla ha valgut per signar taules amb un conjunt de la zona alta de la taula. L’Europa ha sumat 7 punts en les primeres quatre jornades de la Segona Federació.

L’ordre defensiu, protagonista del primer temps

L’Andratx i l’Europa han fet gala de les seves habilitats defensives en el primer temps. Els mallorquins han deixat molt pocs espais entre les seves línies i els homes ofensius escapulats –Adri Gené i Servetti– han pogut aparèixer molt poc. Tot i un primer avís del local Juancar, l’Europa també s’ha defensat molt bé de les escomeses ofensives de l’Andratx. El canvi en l’eix de la defensa respecte al derbi contra el Sant Andreu de Noel per Castell, que s’ha quedat a casa per decisió tècnica, no s’ha notat en el primer temps. El conjunt escapulat no ha patit angúnies en les centrades laterals dels mallorquins.

L’Europa s’abona a l’èpica a Andratx

En l’inici del segon temps, el guió ha estat similar. Poc a poc, però, l’Andratx ha fet valer el seu potencial i s’ha fet amb el timó del duel. Sense tenir massa ocasions, els mallorquins han trepitjat l’àrea de Marc Vito en diverses ocasions que no han sabut traduir en gol. L’Europa es defensava amb ungles i dents, el duel s’ha embrutit i Noel, després de tallar un contraatac, ha estat expulsat. En el minut 76, els escapulats s’han quedat amb un home menys. Poc més tard, els mallorquins han fet bona la superioritat i s’han avançat mitjançant Castedo. Lluny d’abaixar els braços, però, l’Europa s’ha estirat i ha tret l’orgull: quan les forces flaquejaven, un xut d’Àlex Pla ha picat al pal, ha tocat un jugador local i ha acabat entrant per signar l’empat a un gol definitiu. Amb èpica, l’Europa ha sumat el primer punt de la temporada a domicili. Els homes de Ramon Gatell i Ignasi Senabre han sumat 7 punts de 12 possibles en l’estrena a la Segona Federació.