Una trentena d’embarcacions preparades a la sorra de la platja de Sant Sebastià. Tot a punt per començar una nova travessa. Durant tot el cap de setmana, té lloc la 87a edició del Trofeu de la Mercè de patí de vela amb motiu de la festa major de la ciutat, una activitat molt coneguda dins del món nàutic i que atrau gent de totes les edats.

Sortida endarrerida a causa del vent

La regata ha començat amb retard perquè que no hi havia una força de vent estable i els esportistes han hagut d’esperar el moment idoni per iniciar la marxa. Mitja hora després, s’ha donat el tret de sortida i la trentena d’embarcacions han començat el recorregut per les aigües properes al Club Natació Barcelona, el club encarregat d’acollir la 87a edició del Trofeu.

El patí de vela és un esport nascut a casa nostra i que, a poc a poc, té més adeptes de totes les edats i destaca per ser un esport en què hi ha un únic tripulant encarregat de dirigir una embarcació de tipus catamarà sense motor ni timó.

La regata més antiga de l’estat

El Club Natació Barcelona acull la 87a edició del Trofeu de la Mercè de patí de vela, la regata més longeva de l’estat. Són molts els aficionats al món nàutic que tenen la data fixada al calendari per poder-hi ser presents anys rere any.