La selecció espanyola s’ha proclamat campiona de l’Europeu després de superar Rússia per 13 a 12. És el segon cop a la història que aconsegueixen aquesta fita. El conjunt de Miki Oca ha hagut de superar un rocós conjunt, com ho ha estat la selecció russa. Un gran últim quart de les espanyoles ha estat decisiu per penjar-se l’or en el Campionat d’Europa.

Inici vibrant i igualat

Com no podia ser d’una altra manera, el partit entre la selecció espanyola i la selecció russa ha arrencat de forma vibrant. Espanya s’ha topat fins a tres ocasions amb el pal. La igualtat ha regnat al llarg dels primers compassos de la final i així s’ha reflectit amb els constants canvis de dominadors al marcador. El primer quart ha acabat amb el resultat de 3 a 4, desfavorable a la selecció entrenada per Miki Oca. En el segon quart, dos gols consecutius de Bea Ortiz han avançat les espanyoles per 6 a 5. Tot i això, Rússia no ha afluixat i s’ha mantingut el mateix guió d’inici. Amb l’empat a 8 s’ha arribat al descans.

La selecció espanyola imposa la seva llei

El conjunt de Miki Oca ha sortit decidit a endur-se el triomf i amb una defensa més sòlida ha neutralitzat els atacs russos. Tot i això, al final del tercer quart el marcador continuava sent d’empat a 10. En els darrers minuts, la selecció espanyola ha fet un pas endavant en atac i ha aconseguit una renda de dos gols de diferència (12-10). En els últims compassos, Rússia ha retallat distàncies, però l’or europeu ja no s’ha escapat. Finalment, Espanya s’ha proclamat campiona amb un ajustat resultat de 13 a 12.

La medalla d’or arriba a Barcelona

Les jugadores de la selecció espanyola han arribat a l’aeroport de Barcelona – el Prat amb la medalla d’or i el trofeu que les acredita com la millor selecció europea i com les fa ser optimistes de cara als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu.