La Marató té molts afluents esportius i un d’ells és la Kids Race, que aquest dissabte a la tarda han corregut els participants més joves. La cursa ha aplegat una cinquantena de joves de sis categories diferents, amb participants d’entre cinc i 15 anys. Tot plegat a poques hores que comenci la Marató de Barcelona 2022, aquest diumenge, 8 de maig.

A diferència de la competició d’adults, en aquesta no hi ha hagut guanyador. Els més menuts han aprofitat la tarda per enfortir amistats de l’escola o d’altres activitats en un context totalment diferent. En finalitzar, plegats han recollit cadascun d’ells un diploma i una medalla com a obsequi per haver-hi participat.

“Farem amics? Sí”

L’essencial en aquesta cursa era passar-ho bé. Els més menuts ho tenien clar i a alguns se’ls ha sentit preguntar si farien amics. Un equip de betevé ha pogut gravar com els participants primer feien un bon escalfament i, amb ordre, agafaven lloc per a la sortida d’una de les curses més importants.

Al davant tenien dues voltes a un circuit que, des de la tanca, ha tingut el suport d’una afició entregada. No cada dia els menuts es retroben per gaudir de l’amistat en un context tan diferent a l’habitual. “Estan a l’aire lliure, també hi ha companys de la seva classe. Llavors, mira, fem una mica de companyia” o “Ell està molt emocionat, portava molts dies, setmanes preparant-se, i en tenia moltes ganes”, han relatat alguns pares.