La Cursa de Bombers torna a canviar de data

La Cursa Bombers 2021 ja ho té gairebé tot a punt. Aquest diumenge, 24 d’octubre, se’n disputarà la 22a edició. D’aquesta manera, torna la cursa, després que l’any passat, el 2020, s’anul·lés a causa de la pandèmia de la covid-19.

Un recorregut molt especial

Enguany, la 22a edició torna adaptada a la nova realitat sanitària. La prova té un recorregut de 10 quilòmetres, que passarà per punts emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Aquest recorregut és el que es va establir des del 2016. La sortida i l’arribada són a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. El recorregut de 10 quilòmetres transcorre per punts emblemàtics de la ciutat com, per exemple, el passeig de Colom, l’avinguda del Paral·lel, el carrer de Marina i del Comte d’Urgell, la via Laietana o tota la Gran Via, entre d’altres.

La sortida, dividida en tres calaixos

Els 11.000 participants sortiran en tres calaixos amb horaris diferents: 9, 9.06 i 9.12 h. L’organització recomana que tots els corredors estiguin al seu calaix a les 8.30 h, de manera que la sortida pugui ser puntual i amb l’ordre adequat segons els calaixos.

La Vueling Cursa Bombers donarà un primer tret de sortida simbòlic a les 8.50 h a l’equip de bombers i alguns convidats. És la manera com l’organització vol destacar i magnificar el cos de Bombers de Barcelona i la gran tasca de servei que fa a la ciutat.

Després d’aquest primer tret de sortida, serà el moment dels 11.000 participants.

 • 9 h – Calaix 1 (color gris) – Corredors d’elit + primer grup de 3.500 participants
 • 9.06 h: Calaix 2 (color groc) – Segon grup de 3.500 participants
 • 9.12 h: Calaix 3 (color vermell) – Tercer grup de 3.500 participants

Servei de guarda-roba

Cada grup de sortida tindrà el seu servei de guarda-roba:

 • Guarda-roba Calaix 1: Pati exterior del CEM Ciutadella.
 • Guarda-roba Calaix 2: Part inicial del passeig de Picasso, al costat del Parc de la Ciutadella.
 • Guarda-roba Calaix 3: Passeig de Picasso, al costat del Parc de la Ciutadella, a l’altura del carrer de la Fusina amb el carrer de la Princesa.

Punts de recollida dels dorsals

Els participants tindran 6 punts de recollida, corresponents a les botigues Decathlon repartides pel territori. Del 21 al 13 d’octubre, en horari de 10 a 21 h, es podrà passar a recollir les samarretes, xips i dorsals.

 • Decathlon Ciutat Vella
 • Decathlon L’Illa Diagonal
 • Decathlon La Maquinista
 • Decathlon Sant Boi
 • Decathlon Badalona
 • Decathlon Terrassa

Una cursa solidària

Aquesta 22a edició de la Vueling Cursa Bombers de Barcelona arriba amb diferents propostes solidàries per donar veu a les injustícies socials d’avui en dia. A les inscripcions els participants tindran l’opció de fer un donatius a Bombers Solidaris de 1, 3 o 5€. L’objectiu és donar suport a totes les iniciatives solidàries que existeixen dins l’entitat.

A més, l’organització també recollirà els xips blancs a la línia de meta i, així, poder recaptar fons. Dels 2 euros de lloguer del xip blanc, se’n destinen 0,80€ cèntims per a diferents projectes d’ajuda a col·lectius, ONG i campanyes que col·laborin en iniciatives de lluita contra la injustícia social.

En aquesta 22a edició, la Cursa Bombers torna a col·laborar amb migranodearena.org amb l’objectiu que el teu repte esportiu sigui un repte solidari. A través d’aquesta fundació, tots els participants podran crear un repte amb un objectiu econòmic a favor d’entitats o organitzacions sense ànim de lucre de diferents sectors: salut, investigació mèdica, exclusió social, cooperació internacional, infància, medi ambient, etc.

El lema de la Cursa Bombers aquest 2021 és “Tornem per córrer junt(e)s” amb la idea de retornar a la màxima normalitat possible en la pràctica de l’esport a la ciutat.