La Cursa El Corte Inglés 2022 a Barcelona torna a disputar-se aquest any després de dos anys sense poder-se fer a causa de la covid. La 42a edició serà, finalment, la del 2022, una molt bona notícia per a totes les persones a les que els hi agrada córrer. La Cursa El Corte Inglés sempre ha destacat per ser molt popular i, tot i que no tothom la corre, té molta acceptació i ha servit per a molta gent per a iniciar-se en el món de les curses populars.

T’oferim una guia amb tot el que cal saber sobre la cursa El Corte Inglés 2022 a Barcelona: recorregut, inscripcions i afectacions al transport públic.

Carrers tallats i afectacions en la mobilitat per la Cursa El Corte Inglés 2022 a Barcelona

Cursa El Corte Inglés 2022: dades bàsiques

  • Quan: 24 d’abril
  • Hora: 9 h
  • Lloc de sortida: avinguda Diagonal , 617 (davant El Corte Inglés de Diagonal)
  • Lloc d’arribada: plaça de Catalunya
  • Distància: 10 quilòmetres

Inscripcions: s’ha acabat el període d’inscripció

El dia 1 de març van començar les inscripcions de la 42a edició de la Cursa El Corte Inglés. Com és habitual, la prova és gratuïta per a tots els participants, un dels trets diferencials d’aquesta prova. Ja no es poden fer més inscripcions. Els corredors sense xip groc ja han d’haver recollit el seu dorsal i els que tenen el xip groc propi ho poden fer el 21 i el 22 d’abril de 9 a 21 h als centres d’El Corte Inglés i l’hora triats.

Hem pujat a l’Estadi Olímpic durant 30 anys i ara oferim els millors carrers de Barcelona”
Eva Franqués, relacions externes El Corte Inglés

Canvi de recorregut

La Cursa El Corte Inglés feia anys que tenia un recorregut molt arrelat amb sortida al passeig de Gràcia i arribada a la plaça de Catalunya passant per l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Des de l’organització s’ha optat per fer un canvi de recorregut important. La prova, a més a més, passarà a ser de 10 quilòmetres exactes ja que abans superava els 10,6 quilòmetres, una distància força peculiar en el circuit de curses habitual.

La prova sortirà de l’avinguda Diagonal (al davant del Corte Inglés) per arribar al passeig de Gràcia (el quilòmetre 3 coincideix amb La Pedrera) per després girar pel carrer d’Aragó, la Gran Via i el carrer de la Marina. Els corredors hauran de girar pel carrer d’Ausiàs Marc per acabar, com és habitual, a la plaça de Catalunya

Autobusos afectats

A causa de la cursa, hi ha diverses afectacions a les línies d’autobús de TMB de Barcelona. Els busos afectats són: D40, D50, H6, H8, H10, H12, H16, V3, V5, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 47, 54, 55, 59, 63, 67, 68, 78, 113, 141 i la línia blava del Barcelona Bus Turístic. En aquests casos, se’ls canviarà el recorregut fins que es normalitzi la circulació.

La cursa afectarà, també, el trànsit privat. Per això, si t’has de moure per la zona afectada, TMB recomana agafar el metro.