Kibiwott Kandie i Joyciline Jepkosgei han estat els guanyadors de la Mitja Marató de Barcelona 2024. L’atleta keniana ho ha fet amb un temps de 1:04:29 i per tant ha aconseguit el rècord de la prova després de superar la marca d’Irene Kimais, aconseguit l’any passat, en 8 segons. En categoria masculina, el guanyador ha estat Kibiwott Kandie. L’atleta kenià ho ha fet amb un temps de 59:22 i i s’ha quedat a 29 segons d’aconseguir superar la millor marca de Charles Langat aconseguida l’any passat.

Jepkosgei i Kandie, guanyadors de la Mitja Marató de Barcelona 2024

Kibiwott Kandie ha fet bons els pronòstics i ha guanyat la Mitja Marató de Barcelona amb un temps de 59 minuts i 22 segons. Per darrera d’ell han arribat l’atleta suec Andreas Almgren, un segon més tard i rècord nacional de Suècia i la tercera posició ha estat per a un sorprenent Roncer Kipkorir que ha entrat sis segons després del guanyador.

En categoria femenina, però, ha arribat la gran notícia de la Mitja Marató de Barcelona. L’atleta keniana Joyciline Jepkosgei ha aconseguit superar el rècord de la prova després d’aturar el cronòmetre en un temps d’1:04:29 i, per tant, ha rebaixat la marca aconseguida l’any passat per Irine Kimais. en 8 segons. En segona posició ha arribat l’etíop Senbere Tafara amb un temps d’1:04:40 i la tercera posició ha estat per a Gladys Chepkurui que ha arribat dos minuts més tard amb una marca d’1:06:34.