L’Antena Solidària Trail Pedralbes és una prova diferent que té com a objectiu treballar per a un projecte per a l’educació a Ghana. Aquest projecte es fa mitjançant l’associació NASCO Feeding Minds, fundada per Ousman Umar i l’escola d’educació especial Moragas, de Barcelona. En l’edició del 2022 hi han participat 500 corredors, però també hi han posat el seu gra de sorra 150 voluntaris i fins a 15 empreses.

L’objectiu de l’Antena Solidària Trail Pedralbes

L’Antena Solidària Trail Pedralbes, que ja ha arribat a la sisena edició, va néixer gràcies a l’impuls d’Ousman Umar, fundador de NASCO, que va emprendre un viatge amb només 12 anys i va caure en el parany de les màfies en el seu llarg recorregut de cinc anys fins arribar a Europa. Ousman afirma “que la solidaritat sorgeix del sentiment de comunitat. Potser no podem canviar el món però sí el petit trosset que ens pertoca. És per això que iniciatives com l’Antena Solidària són tan importants”.

D’altra banda, i amb una voluntat de no deixar de banda institucions necessitades de Barcelona, cada any s’ha beneficiat una entitat diferent de la ciutat. En aquesta edició, l’Escola Moragas, una escola cooperativa d’educació especial del barri de Pedralbes, ha estat l’altra beneficiada de l’acció d’aquesta cursa.

Una cursa, tres distàncies

Amb sortida i arribada a la plaça del Monestir de Pedralbes, 500 corredors han pres part en alguna de les tres tres distàncies que l’Antena Solidària Trail Pedralbes té: la mitja marató (en realitat són 22,5 quilòmetres), un trail d’11 i la caminada popular de 8 quilòmetres). El recorregut uneix la històrica plaça del Monestir de Pedralbes amb l’antena de Sant Pere Màrtir, l’antena solidària.

El guanyador de la mitja marató en categoria masculina ha estat Sebastián Eneros, amb un temps d’1 hora, 45 minuts i 54 segons. En la femenina s’ha imposat Núria Gendrau després de 2 hores, 29 minuts i 15 segons. En la distància d’11 quilòmetres han guanyat David Blanco (52:17) en homes i Mathilde Robert-Caldini (59:48) en dones.

Nasco Feeding Minds

NASCO Feeding Minds es dedica a la creació d’aules informàtiques a les zones rurals de Ghana per fomentar l’accés a la informació i la formació mitjançant l’educació digital. La idea del fundador, Ousman Umar, és evitar que hagin d’emigrar com va haver de fer ell per la manca d’oportunitats i evitar el drama de les migracions forçades treballant en origen. L’Escola Moragas, té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, en el desenvolupament personal, intel·lectual i afectiu de cada un dels alumnes, tot respectant les diferències individuals en els entorns socials més normalitzats possibles.