https://www.youtube.com/watch?v=oyBg3zeDmD8

La Cursa dels Nassos 2023 a Barcelona es disputa, com és habitual, el 31 de desembre. Aquest any es disputa en diumenge, per tant, la majoria de la gent no treballa i aquesta circumstància pot beneficiar la participació, sobretot la del corredor local. En tot cas, si no et vols perdre la cursa, aquí tens tot el que cal saber si vols córrer la Cursa dels Nassos 2023, el recorregut de la prova.

Una cursa molt especial

El fet de tenir tan a prop la celebració de la nit de Cap d’Any fa que es visqui un ambient força diferent de l’habitual. La prova no és tan competitiva com d’altres i es viu de manera més festiva. Tot i això, el recorregut és molt ràpid i permet aconseguir molt bones marques per als atletes que s’han preparat de forma adequada.

La Cursa dels Nassos es disputa aquest 2023 a partir de les 17.15 h. Una de les particularitats de la prova és que la sortida es fa de dia i s’acaba gairebé de nit. Un altre tret característic és que la majoria d’atletes estan acostumats a entrenar-se a la tarda i això fa que el bioritme natural permeti que surtin bones marques.

Recorregut de la Cursa dels Nassos 2023 a Barcelona

La Cursa dels Nassos surt del carrer de la Selva de Mar, lloc on també estarà instal·lada l’arribada. Els participants han de recórrer els 10 quilòmetres a prop del litoral barceloní en un circuit força pla. Les excepcions, amb alguna pujada suau, són els del carrer de la Marina o el carrer de la Llacuna.

Els quilòmetres finals, amb el pas per la Diagonal i el carrer de Selva de Mar són molt còmodes si s’han guardat forces.

Inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes i, tal com és habitual, els participants de la Cursa dels Nassos 2023 poden inscriure-s’hi mitjançant el lloc web de Xip Groc, l’empresa que cronometra bona part de les curses que es fan a Catalunya. El preu aquest any és el mateix que en l’edició del 2021.

 • Inscripció: Xip Groc.
 • Preu: 16,30 euros amb xip groc i 18,30 euros amb xip blanc de lloguer.
 • Quan acaba la inscripció: a les 17 h del 21 de desembre o si s’arriba als 10.000 inscrits.

Fira del corredor i recollida de dorsal

En l’edició del 2023 la recollida de dorsal i dels obsequis dels patrocinadors (inclosa la samarreta) es farà de forma presencial a l’Escola Grèvol, al carrer de Provençals, 9, 08019 de Barcelona.

 • divendres 29 i dissabte 30: d’11 a 15 h i de 15 a 20 h (dos torns per dia)
 • diumenge 31, de 10 a 12 h únicament per als corredors de fora de Barcelona.
 • Cal dur el resguard d’inscripció (paper o guardat al mòbil) i el DNI (també es pot recollir el dorsal d’un altre participant amb foto o fotocopia del DNI de la persona en qüestió i el resguard d’inscripció.

Quins serveis ofereix la cursa?

 • Guarda-roba: A l’Escola Grèvol (a 100 metres de la sortida), de 15.30 a 19.00 h
 • Avituallaments: un al quilòmetre 5 (got compostable) i un altre a l’arribada (on també hi haurà els obsequis a la bossa del corredor).
 • bitllet de rodalies d’anada i tornada des de qualsevol estació de Renfe de rodalies Barcelona.

Lloc i horari de sortida

 • Lloc de sortida: carrer de la Selva de Mar a l’altura a l’altura de la Plaça Ramon Calsina.
 • Hi haurà tres horaris de sortida, per evitar aglomeracions, segons la marca acreditada en curses de 10 quilòmetres: 17.15 h, 17.20 h, 17.27 h
 • Els corredors en cadira de rodes sortiran una mica abans, a les 17.12 h

Transport públic

La recomanació de l’organització és arribar-hi amb transport públic. Aquestes són les parades més properes:

 • Metro: Línia 4 (groga) parada Selva de Mar.
 • Trambesòs: Parada Selva de Mar.
 • Bus: Línia 7 (Fòrum – Zona Universitària) parada Selva de Mar amb Diagonal.
 • Bicing: Hi ha diferents parades de bicing properes.

El el mapa adjunt es poden veure les diferents parades de transport públic.

” width=”1400″ height=”600″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; allowfullscreen” >

Cursa de 5 quilòmetres amb rècord del món?

Com l’any passat, la cursa dels Nassos torna a apostar per una prova internacional de 5 quilòmetres reservada per a corredors professionals. L’objectiu és intentar batre el rècord del món dels 5.000 metres en ruta. La cursa començarà a les 16 h en categoria masculina i a les 16.25 h la femenina i forma part del calendari internacional de World Athletics. La sortida estarà a l’avinguda Icària, entre el carrer de l’Arquitecte Sert i el carrer de Rosa Sensat, davant del CEM Nova Icària.