barceloneta sabadell semifinal supercopa 2020

Ha saltat la sopresa a la piscina municipal de Can Llong. La segona semifinal de la Supercopa d’Espanya, entre el CN Atlètic Barceloneta i el CN Sabadell, ha caigut del costat sabadellenc i ha privat així el conjunt barceloní de fer-se amb un possible sisè títol consecutiu. Els homes de Quim Colet han sabut administrar molt bé les superioritats i aguantar el poderós rival durant tots els quarts. El partit ha acabat amb empat a 11 i s’ha decidit als penals (5-6 pel Sabadell).

Primera meitat disputadíssima

La segona semifinal de la Supercopa masculina de waterpolo ha estat d’allò més igualada. L’alternança en el marcador ha primat des de l’inici i només petits detalls han decidit qui manava al descans. Les opcions de superioritat que ha tingut l’Atlètic Barceloneta durant el primer període les ha sabut aprofitar per acabar un gol per sobre. A la mitja part, però, tot i que els dos conjunts estaven molt concentrats en el partit i continuaven en màxima igualtat, el CN Sabadell ha sabut pal·liar les envestides del Barceloneta i s’ha posat per davant en l’electrònic. Tant l’inici del segon quart com el final han començat i acabat igual: amb dos gols consecutius d’un jugador del Sabadell. Els primers minuts el protagonista ha estat Nemanja Ubovic. El serbi ha adelantat el seu grup amb dos gols i ha deixat el 4-5 provisional, i el segon període ha acabat amb dos gols de Sergi Cabanes, que ha fet pujar el 6 a 7 al marcador a l’espera del tercer i quart temps.

Segona meitat amb la mateixa melodia

La tònica ha seguit igual en aquest tercer i quart període, però el CN Sabadell ha guanyat una mica més de terreny i ha vist com el Barceloneta s’encallava en atac. Roberto Valera ha protagonitzat una jugada clau a un segon d’acabar el tercer temps: ha posat altra vegada per davant el seu equip amb un potent llançament que ha acabat al fons de la porteria de Joao Coïmbra. El darrer temps ha començat amb el màxim avantatge del partit a favor dels sabadellencs (7-9). L’avantatge no ha durat massa, ja que la reacció de l’Atlètic Barceloneta ha estat immediata. Felipe Perrone ha carregat l’equip a l’esquena i, gràcies a les seves accions de penal i de jugada personal, ha tornat a equilibrar el marcador pels barcelonins. El partit ha acabat amb màxima igualtat de nou, un empat a 11, que els ha abocat als penals per decidir l’equip que acompanyarà el CN Barcelona a la final del torneig de la Supercopa.

Penals i mort súbita

Els dos conjunts han transformat cinc penals seguits per banda, sense cometre cap error i, per tant, s’han preparat per a la mort súbita. El primer que fallés el llançament seria el perjudicat. Felipe Perrone ha fallat el penal immediatament després, parat per Edu Lorrio i per part del CN Sabadell, Bernat Sanahuja ha aconseguit el gol de la victòria final i ha classificat el seu conjunt per a la final davant el CN Barcelona.

D’aquesta manera, l’Atlètic Barceloneta no podrà revalidar el títol que tantes vegades ha aconseguit. Ha aixecat la Supercopa 15 vegades i en sumava cinc de consecutives.