Tornar a posar-se el banyador, tornar a sentir les emocions a flor de pell… En definitiva: tornar a competir. Perquè en aquests temps estranys que ens toca viure, per a molts nedadors avui era el primer dia de competició postconfinament. No és el cas d’alguns dels campions del Club Natació Sant Andreu, que han pogut bregar en d’altres proves aquàtiques.

El CN Barcelona, seu de la Copa Catalana de Clubs

L’Open Catalunya de Natació és la manera de reprendre la carrera esportiva per a tots ells, després del cop moral que va suposar l’esclat de la pandèmia. La majoria veu el futur amb optimisme: els JJOO ajornats de Tòquio són l’objectiu principal de l’estiu del 2021.

Els JJOO, principal objectiu pel 2021

Una cita en què han canviat els criteris de selecció. Cap marca, cap mínima de l’any passat és vàlida, només comptaran les aconseguides aquesta temporada. I s’ho juguen tot a tres proves: el Campionat Nacional d’Holanda, a Rotterdam, del 3 al 6 de desembre; el Campionat d’Espanya Absolut, a Sabadell, del 24 al 28 de març, i els Europeus de Budapest, del 17 al 23 de maig del 2021.

Començar de zero altra vegada i anar a totes per aconseguir la mínima, si pot ser, a la primera oportunitat. I és que s’han d’aprofitar al màxim les opcions, perquè en els temps que corren, mai se sap si aquella competició a la piscina pot ser la darrera.

A l’Open Catalunya de Natació hi han participat vuit clubs catalans: el CN Sant Andreu, el CN Sabadell, el CN Terrassa, el CN Barcelona, el CE Mediterrani, el CN Mataró, el CN L’Hospitalet i el CN Atlètic Barceloneta.