Les biblioteques públiques de Barcelona es preparen per reobrir, però ja avisen que fins al juny no s’hauran pogut adaptar a la noves mesures de distanciament social i higiene que impliquen la desescalada pel coronavirus. De fet, des que es van relaxar les restriccions de la fase 0, aquests equipaments ja podrien haver reprès l’activitat. Però els responsables de Biblioteques de Barcelona han confirmat a betevé que no ho faran fins al juny. Dels 40 equipaments que hi ha a la ciutat, està previst que la meitat reobri gradualment.

La previsió inicial era obrir 11 biblioteques, una a cada districte, per oferir servei de préstec de documents i retorn amb cita prèvia. I, un cop a la fase 2, començar a habilitar espais d’ús compartit per als usuaris. Però de moment segueixen els treballs d’adequació a les instal·lacions i no serà fins al mes vinent, si tot va bé, que reobriran.

Mentrestant, es mantenen les activats virtuals com a alternativa al servei presencial. Segons els responsables de les biblioteques, aquests programes seguiran operatius després del confinament.