Lluis Cortés, Andreu Plaza i Xavi Psacual

El FC Barcelona ha estat a punt de tancar la temporada perfecta pel que fa a guanyar les Lligues dels diferents equips professionals del club. Dels sis equips professionals s’han aixecat cinc Lligues, només el primer equip de futbol masculí no ha aconseguit aixecar el títol de la regularitat.

Tot i això, fins a tres entrenadors no continuaran la temporada 2021-22 al capdavant dels equips. El president, Joan Laporta, conjuntament amb la direcció esportiva ha decidit prescindir de Lluís Cortés, Xavi Pascual i Andreu Plaza. De fet, Lluís Cortés i Xavi Pascual també han guanyat la Champions aquest curs i Andreu Plaza va guanyar la Copa d’Europa de la temporada passada, que es va jugar l’octubre del 2020.

Koeman, Jasikevicius i Edu Castro continuen

El primer equip de futbol masculí ha estat l’únic de tots els equips professionals del club que no ha guanyat la Lliga, això sí van aixecar la Copa del Rei. El tècnic Ronald Koeman, després d’uns dies d’incertesa, va ser ratificat en el càrrec i, per tant, continuarà dirigint l’equip la temporada 2021-22.

Pel que fa al bàsquet, l’equip de Saras Jasikevicius s’ha fet amb el doblet. Ha guanyat la Lliga i la Copa i ha arribat a la final de l’Eurolliga, que va perdre davant l’Efes. El projecte del tècnic lituà ha convençut la nova directiva i, per tant, Jasikevicius continuarà al capdavant de l’equip per segona temporada consecutiva.

Qui també seguirà per cinquena temporada consecutiva al capdavant de l’equip d’hoquei patins és Edu Castro. El tècnic aquest curs ha aixecat la Lliga i la Supercopa d’Espanya. En canvi, va perdre la final de la Copa del Rei i va quedar eliminat de la Lliga Europea. Tot i això, el club segueix confiant en un entrenador que ja fa més de 15 anys que està a l’entitat.

Lluís Cortés, Xavi Pascual i Andreu Plaza no continuen

El Barça femení ha tancat una temporada perfecta. L’equip ha guanyat el triplet, la Champions, la Lliga i la Copa, per primera vegada a la seva història. Tot i això, el club ha decidit prescindir de l’entrenador Lluís Cortés. Desavinences amb les jugadores han fet que el tècnic no continuï dirigint l’equip la temporada que ve.

Tampoc no continuarà com a entrenador del Barça d’handbol Xavi Pascual. L’equip ha guanyat tots els títols que ha disputat, però això no ha servit al tècnic per continuar al capdavant de la secció. El Barça s’ha proclamat campió de la Champions sis temporades després de l’última. Des del club s’ha cregut que era el moment d’un canvi.

I el tercer tècnic que tampoc no seguirà al capdavant de l’equip és Andreu Plaza. El tècnic deixarà el Barça de futbol sala després de cinc temporades. Aquest curs l’equip s’ha proclamat campió de Lliga i ha arribat a la final de la Champions. De fet, es va proclamar campió d’Europa de la temporada passada, però la final es va disputar el mes d’octubre del 2020, ja el curs passat no es va poder jugar a causa de la pandèmia.