Barça bàsquet Eurolliga
@FCBbasket

El Barça ha perdut la primera final d’Eurolliga. Els blaugrana, que havien guanyat les dues que havien jugat abans, han deixat escapar una renda de 10 punts davant un Efes que, amb Larkin i Micic, ha capgirat el matx com un mitjó i s’ha acabat imposant per 81 a 86. Els d’Ataman han aixecat la seva primera Eurolliga.

Amb Calathes encara que sigui a mig gas

El dubte de Calathes s’ha mantingut fins a última hora. El Barça ha anat penjant vídeos a les xarxes en què es veia el base escalfant amb els companys i provant-se a la pista, però també un vídeo amb el grec animant els companys en el que ha estat la pista definitiva per veure que provaria el turmell.

De fet, Calathes ha sortit en el cinc inicial de Jasikevicius. Tota una declaració d’intencions que, a més a més, ha intimidat l’Efes. Els blaugrana han començat bé, però en l’intercanvi, els turcs han remuntat gràcies a Sanli, autor dels vuit primers punts del seu equip. El partit, que havia de ser d’exteriors, ha passat a la pintura i allà Davies s’ha fet l’amo i senyor. 10 punts i cinc rebots per al pivot nord-americà al primer quart. La bona aportació de Kuric i un triple de Kuric han fet que el Barça marxés al segon quart amb vuit punts d’avantatge (22-15).

Davies ha estat el millor blaugrana de la primera meitat

El Barça deixa escapar una renda de 10 punts

El Barça no ha abaixat el ritme, amb Bolmaro com a màxim exponent. El base ha iniciat el segon quart amb un 2+1 per posar els blaugrana amb una màxima diferència de 10 punts (25-15). Els nervis han aparegut a la final i els de Saras han tingut imprecisions que l’Efes ha aprofitat per retallar la renda a només un punt (25-24). Els barcelonins han necessitat la línia de personal per trencar la mala ratxa, però entre Pleiss (que ha marxat lesionat), Larkin, Micic i Sanli han tornat a capgirar el marcador (29-36). El Barça ha entrat en una etapa fosca sense punteria amb especial incidència en el triple, fins que Kuric ha trobat la llum des de més enllà del 6,75 per deixar un pobre dos de 10 durant la primera meitat, però suficient per arribar al descans a tres punts dels d’Ataman (36-39) i amb la bona notícia de les tres faltes de Sanli.

Amb Higgins no n’hi ha prou

El pas per vestidors ha anat millor a l’Efes que al Barça, que ha seguit veient la cistella molt petita. Els turcs, amb Larkin i Micic al capdavant, han anat percudint de mica en mica i han aconseguit una renda de +11 (44-55). Els de Saras l’han reduït a còpia de picar pedra i gràcies als punts de Higgins i Mirotic, que ha despertat de la letargia per arribar a l’últim quart a set punts dels turcs (58-65).

Jasikevicius Eurolliga
@FCBbasket

Micic i Larkin són massa

Un parcial de 4-0 ha deixat els de Saras a tres punts, que han desaprofitat diverses possessions per reduir encara més la diferència (63-65). L’Efes ho ha intentat aprofitar fins que Davies i Mirotic s’han carregat l’equip a l’esquena per empatar el matx (69-69) a cinc minuts del final. Els blaugrana havien fet el més difícil, però han tornat a aparèixer Micic i Larkin per col·locar els turcs a +5 quan faltava minut i mig per acabar. Una distància que ja no han pogut recuperar en cap moment i que ha deixat el Barça sense Eurolliga. La primera final perduda.