Barça bàsquet campió Lliga ACB
@fcbbasket

El Barça, amb un Nicola Mirotic espectacular, ha guanyat la Lliga ACB després d’imposar-se al Reial Madrid en el segon partit de la final del play-off per al títol (92-73). Els blaugrana no ha deixat escapar l’oportunitat de proclamar-se campions en el Palau Blaugrana després d’aconseguir la victòria en el primer partit de la sèrie.

Recital blaugrana a la primera part

Les primeres cistelles del partit han estat blaugrana. Cory Higgins i Nicola Mirotic han posat un 7 a 0 només començar l’enfrontament. L’inici de l’equip de Sarunas Jasikevicius han sortit amb tota la intenció d’acabar la final a la primera oportunitat. El 16 a 5 dels primers cinc minuts han estat una bona mostra d’això. Una diferència, 11 punts, que s’ha mantingut fins al final del primer quart (26-15) i amb Calathes i Mirotic com a jugadors del Barça més destacats.

El segon quart ha mantingut el mateix guió que el dels primers 10 minuts. Els blaugrana continuaven encertats de cara a cistelles i amb una bona defensa que ha deixat l’equip de Laso amb un 41 % en els llançaments de camp en els dos primers quarts. Amb aquest percentatge, el Madrid ha vist com el Barça ha marxat al descans amb un 48 a 30 i amb Mirotic i Poirier, com a màxims anotadors de cada equip.

Nicola Mirotic durant el partit entre FC Barcelona i Reial Madrid
@FCBbasket

El campió manté el nivell a la segona part

A la tornada dels vestidors, el Barça, i sobretot Nicola Mirotic, han sortit amb la intenció de mantenir el nivell dels primers quarts i aprofitar l’avantatge acumulada durant els dos primers quarts. Un parcial de 0 a 9 favorable als blancs els ha permès apropar-se en el marcador (66-53). Els blaugrana, però, han contestat amb un parcial de 8 a 0 i han pogut entrat a l’últim quart amb un +22 (77-55) a favor.

L’últim quart només ha servit perquè els jugadors del Barça gaudissin de la victòria i perquè els del Reial Madrid intentessin acabar de la millor manera possible.

El Barça acaba la temporada amb un doblet després de guanyar la Lliga i la Copa del Rei. Tots dos títols aconseguits davant el Reial Madrid.