Copa del Rei bàsquet
@ACB

El Barça s’ha proclamat campió de la Copa del Rei de bàsquet després de superar el Reial Madrid per 73 a 88. Els blaugrana han fet un gran partit davant els blancs i sumen la 26a Copa del Rei a Madrid. Higgins (MVP) amb 20 punts i Calathes amb 18 de valoració han estat els millors blaugrana.

Domini blaugrana d’inici

El Barça ha començat molt fort sota el tauler amb un Mirotic inspirat i un parcial de 0 a 14 que ha posat contra les cordes l’equip blanc. Al final del primer quart, 11 a 20 a favor d’uns blaugrana superiors.

Un Barça amb un atac demolidor

En el segon quart, els blaugrana no han afluixat i gràcies a l’encert també en la línia de tres, han mantingut a ratlla els de Pablo Lasso. Fins i tot amb l’absència de Mirotic, que ha hagut de marxar al vestuari físicament tocat, els homes entrenats per Sarunas Jasikevicius han estat superiors, tant en atac com en defensa, per arribar al descans amb un avantatge de 21 punts, 31 a 52, amb un Brandon Davies estel·lar.

Els blaugrana aguanten la reacció blanca

En la represa, Mirotic ha tornat a la pista però el Madrid s’ha despertat i ha millorat en defensa amb un parcial de 9 a 0. Al Barça li ha costat trobar cistella, però ha pogut mantenir la diferència amb l’equip blanc gràcies a la defensa i carregar de faltes el joc interior del Madrid. Al final del quart, el Barça guanyava per 50 a 69.

Asseguren la final

El Barça ha afrontat el darrer quart amb un avantatge de 19 punts. Saber administrar la diferència era clau i el Madrid ha començat retallant diferències fins als 11 punts, gràcies als triples d’Abalde. Els minuts han anat passant i el Barça ha mantingut el rival lluny en el marcador gràcies a l’encert de Higgins i Calathes. El Madrid ha arribat al tram final sense opcions de victòria per acabar el partit amb un 73 a 88.

El Barça suma el seu 26è títol de la Copa del Rei, un títol que ha guanyat en tres de les darreres quatre edicions. De fet, els blaugrana i el Madrid es reparteixen el pastís des de fa 12 temporades, des que el Baskonia va guanyar-lo l’any 2009.