El barça, campió de lliga de futbol sala
@FCBfutbolsala

El Barça ha aconseguit la cinquena Lliga de la seva història després d’imposar-se al Llevant a la tanda de penals. Els blaugrana han aconseguit igualar dues vegades el partit en els últims segons del temps reglamentari i de la pròrroga.

Poques ocasions i màxima igualtat a la primera part

El partit ha començat amb un Llevant que buscava el gol intentant aprofitar les errades defensives dels blaugrana, una intenció, però, que no s’ha convertit en realitat en els primers cinc minuts de l’enfrontament.

Les primeres ocasions més clares han estat per als jugadors d’Andreu Plaza. Ximbinha, al minut 13, ha estavellat una pilota al pal, mentre que Ferrao, tres minuts més tard, ha vist com Fede ha desviat una pilota que anava directa a gol.

Poc abans del descans, el Llevant ha gaudit d’una bona ocasió per avançar-se en el marcador. El xut de Rubén Lemos s’ha estavellat al pal de la porteria de Dídac Plana. Amb empat a zero s’ha arribat al descans.

Andreu Plaza durant el partit de futbol sala entre FCB i Llevant
Ha estat l’últim partit d’Andreu Plaza amb el Barça. Foto: @fcbfutbolsala

El Llevant s’avança després del descans

La segona part no ha pogut començar pitjor per al Barça. Només s’havien disputat 21 segons de la represa quan Pedro Toro ha aprofitat un refús de Dídac per fer el 0 a 1. El Barça ha intentat reaccionar. Ferrao ha xutat al pal, dos minuts després del gol valencià.

El Llevant ha marcat un gol que pot valer un títol
Pedro Toro ha fet el gol del Llevant. Foto: @ludfutbolsala

El conjunt d’Andreu Plaza ha buscat amb insistència el gol de l’empat. Però ha estat el Llevant qui hi ha tingut una bona ocasió. Coelho ha estat expulsat, per doble targeta groga, i els granotes, amb superioritat, han estat a punt de fer el segon amb un xut de Pedro Toro que Marcenhio ha tret sobre la mateixa línia de gol.

El futbol sala pot canviar en un segon

Els blaugrana, obligats per la situació, ha fet un pas endavant i han pressionat amb més insistència. L’equip de Plaza, això sí, s’ha topat una vegada i una altra amb el porter del Llevant, Fede Pérez. Però a manca de 44 segons ha arribat el gol blaugrana. Daniel Shiraishi fent de porter jugador ha aconseguit empatar el partit. No hi ha hagut temps per a més i el partit ha anat cap a la pròrroga.

Daniel Shiraishi ha aconseguit el gol de l'empat
Daniel Shiraishi ha aconseguit el gol de l’empat. Foto: @fcbfutbolsala

En el temps extra, el Llevant ha sortit amb un jugador de més i ho ha aprofitat. Rafa Usín, poc abans d’acabar la primera part de la pròrroga, ha posat el seu equip, de nou, per davant en el marcador.

Ferrao, just abans d’iniciar-se la segona part de la pròrroga, ha tingut l’empat amb un xut que s’ha estavellat al pal. I quan només quedaven 46 segons per acabar el partit, Matheus ha aparegut per fer l’empat a dos i enviar el partit a la tanda de penals, com va passar en el primer partit de l’eliminatòria.

Els penals decideixen el campió de futbol sala

Els llançaments des dels cinc metres han estat els encarregats de decidir quin equip és el campió de Lliga. La tanda de penals s’ha decidit en la mort sobtada i en els dos primers llançaments: gol de Daniel Shiraishi i aturada de Dídac Plana a Esteban Cejudo, dues jugades que han acabat donant el títol de campió de Lliga al FC Barcelona,