barça

El Barça s’ha proclamat campió de la Copa del Rei, després de guanyar l’Athletic per 0 a 4. Els blaugrana han dominat àmpliament i a la segona part han trobat l’efectivitat que els ha faltat a la primera. Griezmann, De Jong i dos gols de Messi han donat el 31è títol de Copa als blaugrana. És la primera copa de l’era Koeman.

Domini abassegador del Barça, però sense rematada

Els blaugrana han fet els primers minuts un monòleg. Han dominat àmpliament la pilota i abans del minut cinc ha arribat la primera ocasió claríssima amb un xut de De Jong a la base del pal. El control del Barça ha seguit sent total amb oportunitats de Dest i Messi. L’Athletic, però, ha posat l’ai al cor als seguidors culers amb una falta que ha rematat Iñigo Martínez.

Els de Koeman han continuat sense aixecar el peu de l’accelerador i Messi ha fet intervenir Unai Simón. El Barça ha seguit insistint-hi, però li ha faltat rematar el clar domini. No ha acabat de trobar clarividència en l’última passada i així s’ha arribat al descans sense que el marcador es mogués.

El Barça troba l’efectivitat

La segona part ha començat amb una ocasió claríssima del Barça. Griezmann ha estat a punt de marcar, però Unai Simón ha salvat el gol i després, en el rebot, el francès no ha tingut sort. Els blaugrana han continuat buscant la porteria i Pedri ha obligat Unai Simón a enviar l’esfèrica a córner i, tot seguit, ha tornat a ser el porter basc qui ha salvat l’equip en una rematada de Busquets. Al Barça li ha faltat efectivitat en aquests minuts inicials, però tot plegat ha canviat en el minut 60. Una centrada de De Jong l’ha rematada Griezmann per fer el 0 a 1. I només tres minuts més tard ha estat De Jong qui ha encarrilat la final fent el 0 a 2. En el minut 68 el Barça ha sentenciat la final. Jugada espectacular entre Messi i De Jong, que ha acabat l’argentí amb el 0 a 3.

El Barça ha jugat a plaer en aquests minuts i una centrada d’Alba l’ha rematada Messi amb el 0 a 4. Amb la final sentenciada el Barça s’ha dedicat a guardar la pilota davant un Athletic Club que s’ha mostrat inofensiu.