Barça bàsquet Laprovitola

El Barça de bàsquet s’ha classificat per a la Final Four de l’Eurolliga de Belgrad, que es disputarà del 19 al 21 de maig. Els blaugrana han superat el Bayern de Munic en el cinquè partit de l’eliminatòria de quarts de final per 81 a 72. Després d’arribar al descans per darrera en el marcador de 6 punts, el Barça ha reaccionat a la segona part per viatjar cap a Belgrad.

El Barça supera el Bayern de Munic en el cinquè partit

L’equip de Sarunas Jasikevicius ha sabut patir i s’ha emportat el cinquè partit de l’eliminatòria. El Barça va quedar primer a la lliga regular, tot i això, l’eliminatòria de quarts de final davant el Bayern de Munic, vuitè a la lligueta, ha estat molt igualada i competida. En el primer partit disputat al Palau els blaugrana van guanyar per 10 punts, 77 a 67, amb un gran Brandon Davies, autor de 19 punts, cinc rebots i 24 de valoració.

En el segon partit, també jugat al Palau Blaugrana, els alemanys van sorprendre i van guanyar per un clar 75 a 90. L’exblaugrana Deshaun Thomas va ser el millor del partit amb 25 punts, set rebots i 29 de valoració.

El tercer partit i primer a l’Audi Dome el Barça va recuperar el factor pista gràcies a la victòria per 66 a 75. Nikola Mirotic va ser el gran protagonista de l’enfrontament amb 25 punts, sis rebots i 31 de valoració. En el quart partit de la sèrie els blaugrana, que van fer un partit molt dolent en el tir exterior, van ensopegar per 59 a 52.

Horari i on veure la Final Four de l’Eurolliga

El Reial Madrid l’espera a semifinals

El Reial Madrid, quart classificat a la lliga regular, va superar per la via ràpida el Maccabi de Tel-Aviv per tres victòries a zero. Els jugadors més destacats en l’eliminatòria de quarts han estat els pivots Vincent Poirier i Yabusele, i Sergi Llull, que, després de la baixa definitiva de Thomas Heurtel, sembla que ha tornat a ser el de temporades anteriors.

Els dos equips s’han enfrontat aquesta temporada sis vegades, amb un balanç molt favorable al conjunt dirigit per Saras Jasikevicius de cinc victòries i una derrota. Els blaugrana van guanyar els dos partits de la fase regular de l’Eurolliga amb certa comoditat (68-86 a Madrid i 93 a 80 al Palau), els dos de la Lliga ACB (75-85 al WiZink Center i una mica més ajustat després d’una pròrroga, 108-97, al Palau). Els barcelonistes també van superar els blancs a la final de la Copa del Rei disputada a Granada, 59 a 64. L’única victòria dels de Pablo Laso va ser a la final de la Supercopa d’Espanya, al setembre, per 83 a 88.