Rubí Can Rosés camp futbol seu play-off ascens Segona RFEF

El play-off d’ascens a la Segona RFEF del grup català es jugarà al camp municipal de Can Rosés, a Rubí. La Federació Catalana de Futbol va fer oficial la designació d’aquestes instal·lacions com la seu de les semifinals i la final que decidiran el vencedor d’aquesta fase final autonòmica. La decisió de jugar el play-off a Rubí ha provocat algunes crítiques entre els aficionats del futbol català, però betevé ha pogut saber quin ha estat tot el procés fins a la tria final i quins han estat els motius pels quals el municipal de Can Rosés de Rubí sigui la seu del play-off a la Segona RFEF.

Els clubs implicats no van arribar a un consens per proposar un estadi

El procés fins a la designació final de Rubí ha passat per diverses fases, en què sempre hi ha hagut diàleg entre l’FCF i els clubs implicats. En primer lloc, la Federació Catalana de Futbol va fer una primera proposta de tres estadis, que havien de complir un seguit de condicions per poder ser seu del play-off. Aquesta primera proposta la formaven l’estadi del Santboià, el camp municipal Joan Baptista Milà; el camp municipal de l’Hospitalet de Llobregat i el municipal de Can Rosés, a Rubí. D’aquests tres estadis, sempre segons l’FCF, l’únic que va donar una resposta positiva a l’oferiment va ser la seu de Rubí.

El segon pas, un cop l’FCF va validar tècnicament la candidatura de Rubí, va ser informar als clubs implicats en la lluita per entrar al play-off de quina seria la seu. Va ser aquí on Sant Andreu, Girona B, Olot, Manresa i l’Hospitalet van mostrar la seva disconformitat en jugar a Rubí. La resposta de l’FCF va ser oferir als clubs la possibilitat de proposar una seu alternativa de consens. Malgrat tot, els equips implicats en la lluita del play-off no van fer arribar aquesta proposta de consens a l’FCF.

Manresa, Sant Andreu i l’Hospitalet ofereixen els seus estadis

Segons la FCF, el Manresa, el Sant Andreu i l’Hospitalet van oferir, sense consens entre tots els clubs, els seus respectius estadis sense èxit. En el cas de l’Hospitalet, el seu Ajuntament va manifestar que només cedirien el camp municipal si l’equip riberenc jugava el play-off. Pel que fa a Sant Andreu, els quadribarrats van proposar el seu estadi com a seu en cas de no classificar-se per al play-off, fet que sí que ha acabat passant. Com que tampoc no hi havia unitat per a la decisió de jugar a Manresa, la Federació Catalana va optar per mantenir la proposta inicial i escollir definitivament Rubí com a seu del play-off d’ascens a la Segona RFEF.