El Barça de bàsquet ha perdut la Supercopa d’Espanya després de perdre amb el Reial Madrid per 72 a 67 en una final molt igualada. Facundo Campazzo ha estat el jugador més destacat del partit i, més enllà dels 21 punts i 19 de valoració, cal destacar la seva aparició en els moments claus. Amb aquest títol, els blancs desempaten a títols guanyats i es converteixen en l’equip que més Supercopes ha aixecat amb 7, deixant el Barça en 6.

Campazzo-Calathes, duel de bases

Barça i Madrid ha deixat ben clar la importància de tenir bons directors de joc i la final ha estat un xoc intens extrapolable a la posició de base. De fet, Jasikevicius ha sortit amb Calathes i Heurtel al cinc inicial mentre Laso ho fiava tot a un inspiradíssim Campazzo. El Madrid ha anat des de l’inici per davant en un marcador sempre ajustat, però la batalla seguia sent el duel Campazzo-Calathes. Mirotic, amb dues personals ràpides, ha hagut de marxar a la banqueta i els blancs han obert una miniescletxa més provocada pel poc encert blaugrana que per manca d’intensitat. El Barça ha acabat el primer quart amb un 33 % d’encert en els 18 llançaments generats per un 50 % dels rivals. Resultat 18 a 14 al final dels primers deu minuts.

Supercopa bàsquet Calathes
@FCBbasket

Mirotic i la defensa

El segon quart ha continuat amb la mateixa tònica fins que Mirotic ha dit prou. El montenegrí ha aconseguit tres 2+1 seguits (tot i que no ha pogut encistellar l’últim addicional) per col·locar el Barça a 1 punt (31 a 30). Malgrat la dinàmica esperpèntica en el triples (1 de 12), Calathes ha salvat una bola impossible i ha acabat la jugada per permetre els seus arribar al descans per damunt 31 a 32. El poc encert en atac, doncs, s’ha compensat amb una bona defensa i evitant que el Madrid pogués córrer.

Supercopa bàsquet Madrid Barça
@RMBaloncesto

Més igualtat

L’estira i arronsa s’ha mantingut tant al marcador com a la posició de base. Calathes ha encertat el segon triple del Barça i la ratxa s’ha capgirat. També s’ha de dir que qui ha fet els dos següents no ha estat qualsevol sinó Mirotic. La ratxa ha fet veure la cistella més àmplia i els percentatges han millorat. També ho han fet, però, els del Madrid que han arribat a l’últim quart manant a l’electrònic 50 a 49.

Campazzo decideix

Un gran parcial blaugrana ha permès obrir una escletxa de sis punts, la més gran del partit, però Campazzo ha tornat a aparèixer per deixar canviar el signe del matx i, sota la seva direcció, els blancs s’han col·locat cinc punts punts per damunt a falta de quatre minuts. El ball ha continuat i s’ha arribat a l’últim minut amb igualtat màxima: 66 a 66. Campazzo, amb una cistella inversemblant, ha fet el 69 a 67 a falta de 27 segons i Hanga ha perdut la pilota que no s’havia de perdre. El Madrid no ha fallat i s’ha embutxacat la seva setena Supercopa.