Bayern - Barça Mirotic

El Barça guanya el tercer partit, suma la segona victòria davant del Bayern de Munic i situa l’eliminatòria en un 2 a 1 favorable a l’equip de Sarunas Jasikevicius. Els blaugrana han estat superiors des del primer quart, quan han agafat ràpidament l’avantatge, i al final s’han imposat per 66 a 75. Divendres, 29, jugaran el quart partit del play-off de nou a la pista del Bayern. Una victòria del Barça els classificaria per a la Final Four i, si no, tindrien una segona oportunitat en un cinquè partit que es jugaria al Palau Blaugrana.

El Barça, superior des de l’inici

El partit ha començat amb un seguit de triples. Laprovittola n’ha fet dos, que han situat el conjunt de Sarunas en un 0 a 6, però ha rebut la resposta de les mans de Vladimir Lucic, que ha convertit també de 6,75 metres. De nou el conjunt blaugrana ha anotat dues cistelles més per situar-se 3 a 11. Els de Jasikevicius han estat molt bé en defensa i també en atac i això els ha permès seguir augmentant la diferència en el marcador. Un parcial de 0 a 7 ha situat el 5 a 18 en el marcador. L’equip alemany ha reaccionat a l’inici blaugrana però s’ha carregat ben aviat amb cincs faltes. Amb el resultat de 12 a 22, el Barça ha estat tres minuts sense anotar i el Bayern s’ha apropat fins a deixar el 17 a 26 en el marcador al final del quart.

En la sortida del segon quart el Barça ha anotat quatre punts i cap el Bayern, 17 a 30. Andrea Trinchieri ha demanat temps mort quan només s’havien jugat un minut i 20 segons del període. Els jugadors bavaresos han respost al seu entrenador i han anotat de tres, 20 a 30. Ha estat llavors Sarunas qui ha aturat el joc amb un temps mort. Els jugadors blaugrana han fet cas de l’entrenador lituà: han estat més intensos en defensa i encertats en atac. Un parcial de 0 a 9 ha situat el Barça a 17 punts més, 22 a 39. Tots dos conjunts han seguit anotant i el Barça ha mantingut la diferència. Al final del segon quart, 31 a 49 per als blaugrana.

Tercer quart fluix del Barça

En el retorn a la pista després del descans el Barça s’ha trobat un Bayern més intens defensivament, però el conjunt culer ha seguit mantenint la distància. El quart ha estat molt igualat i ha estat fins al moment el de menys anotació per al Barça. Mentre que en els altres dos ha passat dels 20 punts, en aquest tercer quart els blaugrana només n’han fet 10. Un parcial en el quart de 18 a 10 ha deixat el 49 a 59 per al conjunt blaugrana.

Els darrers 10 minuts de joc han estat clau per decidir el guanyador del partit. Mentre que el Bayern estava en camí ascendent, el Barça ha sabut recuperar-se del joc del tercer quart amb una gran millora en l’anotació. En menys de tres minuts del quart període el Barça ja ha fet el mateixos punts que en el tercer, 5 a 10. El jugador del darrer quart ha estat Nikola Mirotic, que ha anotat 11 punts dels 25 que ha fet en el partit. El darrer quart també ha estat per al Bayern per 17 a 16, però la victòria ha estat per al Barça per 66 a 75.