L’escalada és un esport que des de fa uns anys està en creixement constant de participants. Cada cop més persones volen practicar una activitat que aporta força, equilibri, concentració i intensitat. Aquest fet ha provocat un creixement paral·lel d’instal·lacions per tot Catalunya i a Barcelona també hi ha espais on fer escalada. Aquest esport, però, ha guanyat molts més adeptes des de l’estiu del 2021, quan Alberto Ginés va aconseguir la medalla d’or en els Jocs Olímpics de Tòquio en el debut d’aquesta modalitat en la cita olímpica.

A continuació et detallem tots els espais on pots fer escalada a Barcelona, amb informació pràctica de cada rocòdrom: dates, horari, preus, ubicació i en alguns casos els serveis de què disposen les instal·lacions.

Entitats amb rocòdroms per fer-hi escalada  

UEC de Sants 

La Unió Excursionista de Catalunya de Sants té un rocòdrom al pati interior de la seu de l’entitat. L’entitat excursionista és al carrer dels Jocs Florals, 51-53. Disposa d’un rocòdrom exterior amb vies de placa i desplom de nou metres d’alçària i també d’una sala de boulder interior amb uns plafons que es poden desplomar a 50 º d’inclinació. Té diversos horaris tant per al rocòdrom exterior com per a la sala de blocs.

El preu de l’entrada són 4 € per als no socis i 6 € amb assegurança. També tenen sistemes d’abonaments i lloguer de material.  

rocòdrom Sants

Rocòdrom Can Batlló 

Aquest és un rocòdrom autogestionat que es troba ubicat a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Batlló, al barri de la Bordeta, concretament al carrer de la Constitució, 19. És un rocòdrom de boulder que trobaràs a la primera planta del bloc 11. El rocòdrom està obert els dilluns i dimecres de 18 a 21 h. Els dimecres d’11 a 13 h i els divendres de 18 a 21 h són horaris de rocòdrom no mixt.

El preu és una aportació d’un euro cada vegada que hi vas. 

rocòdrom can batlló

Espai Jove Boca Nord 

Aquesta instal·lació d’escalada en bloc està ubicada a l’Espai Jove Boca Nord, un equipament juvenil i públic del districte d’Horta-Guinardó al carrer dels Agudells, 37-45. El rocòdrom és per a joves de 12 a 35 anys. Els menors de 12 a 14 anys hauran d’accedir-hi amb el seu pare, mare o tutor i els menors d’entre 15 i 17 anys podran anar-hi sols, però hauran de portar una autorització degudament signada.

L’horari és de les 10.30 fins a les 21.45 h, però de moment s’ha de reservar la franja horària d’una hora i només poden fer-ne ús dues persones per franja. El preu és d’un euro

Centres d’escalada a Barcelona

Bloc District

Situat al barri del Poblenou, al carrer de Zamora, 96-106, el Bloc District és una instal·lació de més de 2.000 metres quadrats de zona d’escalada indoor. Obre els set dies de la setmana, de dilluns a divendres de 8 a 22 h, dissabte d’11 a 20 h i diumenge d’11 a 15 h.

Pel que fa als preus, tenen diverses opcions d’abonaments però el preu d’un dia són 12 euros.

escalada bloc district

Sharma Climbing BCN

Aquest va ser el primer centre d’escalada que va muntar a Catalunya un dels millors escaladors del món, el californià Chirs Sharma. El centre d’escalada amb corda i en bloc es troba al carrer del Marroc, 206, al barri de Sant Martí. Té una gran varietat d’abonaments, però l’entrada puntual té un cost de 14 euros.

L’obertura és de dilluns a divendres de 8 a 23 h i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 21 h.

Freebloc

Rocòdrom de boulder ubicat al barri de Sants, concretament al carrer de Rossend Arús, 11-15. El Freebloc és una instal·lació de 480 metres quadrats dividits en diverses zones de boulder, cadascuna amb la seva dificultat. Obra els set dies de la setmana, de 7 a 0 h.

Té una quota anual, una de mensual i un preu diari de 10 €

escalada freebloc

Indoorwall el Clot Barcelona

Indoorwall Climbing Gyms és una cadena que va fundar l’escalador Israel Macià l’any 2015 amb l’objectiu de muntar centres d’escalada i oci infantil. Indoorwall el Clot és un dels centres que té a Catalunya i està ubicat al carrer de Gabriel y Galán, 3. Té zones d’escalada amb corda i en boulder. Els horaris són de dilluns a divendres de 10 a 22.30 h, dissabte de 11 a 21 h i diumenge de 16 a 21 h.

Té una gran varietat de preus i l’entrada diària és de 12 euros.

Climbat la Foixarda

Climbat és una cadena de centres d’escalada amb diverses franquícies obertes. Aquest centre de la Foixarda està ubicat a la muntanya de Montjuïc, en un equipament de l’Ajuntament de Barcelona, la Sala d’Escalada Municipal. És al camí de la Foixarda, 14-18. Obra de dilluns a divendres de 9 a 23 h i dissabte i diumenge de 10 a 21 h.

L’entrada puntual té un cost de 13,35 €, això sí, té una gran varietat de preus en diverses modalitats. El 2018, el centre va estrenar boulder.

9apoble9

El 9apoble9 és un centre ubicat al barri del Poblenou, al carrer d’Espronceda, 21, que disposa d’una zona d’escalada en bloc i de corda. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 10 a 21 h, dissabte de 10 a 20 h i diumenge de 10 a 18 h. Té varietat d’abonaments i l’entrada puntual té un cost de 8 €.

escalada poblenou

7FUN

Instal·lació que ofereix diferents àrees d’oci, entre les quals un rocòdrom ubicat dins del recinte comercial i d’oci SOM Multiespai, a l’avinguda de Rio de Janeiro, 42, a Can Dragó. L’horari és de dilluns a divendres de 17 a 21 h i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 13 h i de 16 a 21 h. 

On fer escalada gratis a Barcelona?

Túnel de la Foixarda

La zona del camí de la Foixarda és una de les zones històriques d’escalada a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, juntament amb les parets del Castell de Montjuïc. Malauradament, la zona del castell ja no és escalable i una part de la Foixarda, tampoc. Això sí, la zona del túnel encara és un espai segur per escalar i són molts els aficionats a l’escalada que s’hi desplacen per compartir l’espai. És un espai que han anat equipant els mateixos escaladors

escalada la foixarda

Rocòdroms a prop de Barcelona

Club Muntanyenc Sant Cugat – Rocòdrom Josep Barberà 

El Club Muntanyenc Sant Cugat té una de les instal·lacions d’escalada més importants pel que fa a les entitats de muntanya. Té una rocòdrom exterior de 400 m2 amb una alçària màxima de 20 metres amb més de 30 vies i 15 reunions. Disposa també d’una cova de boulder exterior de 45 m2 i un boulder interior de 100 m2 i amb una alçària de quatre metres.

Té diverses tarifes de preus, però l’entrada de dia és de 8 €. Obra de dilluns a dissabte totes les tardes i els matins de dimarts, dimecres, dijous i divendres. 

Sharma Climbing Gavà

És la segona sala d’escalada que el californià Chirs Sharma ha obert a Catalunya. És una instal·lació d’escalada amb corda i en bloc de 5.000 m2 que es troba al carrer de Girona, 25, a Gavà. Té una gran varietat d’abonaments però l’entrada puntual té un cost de 16 €.

L’obertura és de dilluns a divendres de 8 a 23 h i dissabte, diumenge i festius de 10 a 21 h.

sharma escalada

Indoorwall Hospitalet 

És un dels centres de la cadena Indoorwall Climbing Gyms ubicat a l’avinguda de la Fabregada, 33, a l’Hospitalet de Llobregat. Té zones d’escalada amb corda i en bloc. Els horaris són de dilluns a divendres de 10 a 22 h i dissabte i diumenge de 10 a 20 h. Té una gran varietat de preus i l’entrada diària és de 12 euros.

DBN Climb (Badalona)

La sala d’escalada DBN Climb està ubicada al carrer d’Isidre Nonell, 11, a Badalona. Té una zona d’escalada amb corda amb més de 30 vies i una zona d’escalada en bloc. Els horaris són de dilluns a divendres de 16 a 22 h i dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Té una gran varietat de preus i l’entrada diària és de 9 €.