El Dia Internacional de les Dones també ha fet visibilitzar els prejudicis, problemes i reivindicacions del món de l’esport. Les esportistes sovint estan menystingudes en el mateix esport respecte als homes. La llei de l’esport actual data del 1990, i avui dia s’està treballant en una de nova que rectifiqui i actualitzi moltes de les demandes actuals. Les repassem amb la Laia Pujolassos.

‘btv esports’, en femení

La Laia Pujolassos condueix una secció al programa ‘btv esports‘ per donar encara més visibilitat a l’esport femení, sobretot el que no apareix tant sovint als mitjans convencionals. Aquí descobrirem clubs, associacions, iniciatives, esportistes i dones que practiquen o destaquen en els seus respectius esports, però que no tenen el focus mediàtic. També farem un viatge en el temps recordant figures clau en l’esport femení. Aquí tens la llista dels programes i temes emesos:

  1. Entrevista amb la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, i hem recordat Margot Moles, una superatleta, medallista olímpica, que va viure els millors moments durant els anys 30.
  2. Magda Amo, esquiadora i atleta barcelonina que ha competit al màxim nivell en categories paralímpiques de salt de llargada i sobretot d’esquí alpí i que té una discapacitat visual a causa de la malaltia de Stargardt, una afectació degenerativa macular.
  3. Esport i maternitat, una relació sovint complicada però necessària.
  4. Rosa Torras, primera catalana que ha participar en uns jocs olímpics.
  5. Trenquem els prejudicis sobre les dones àrbitra.
  6. La nedadora Mari Pau Corominas va ser la primera esportista espanyola en arribar a una final olímpica.
  7. El Lima Horta, un equip pioner de bàsquet femení de Barcelona que ha complert 30 anys.
  8. Especial 8-M, les reivindicacions del món de l’esport el Dia Internacional de les Dones 
  9. Els esports mitxos cada cop tenen més seguidors, on practicar-ne a Barcelona