L’escenari d’El Molino s’ha transformat per acollir el primer festival de comèdia femenina i feminista de l’estat. Amb les entrades esgotades per al primer espectacle, el Calladitas Estáis Más Guapas Fest ha presentat una proposta signada íntegrament per dones humoristes.

Amb un recull de monòlegs, improvisacions i música, el festival ha barrejat l’actuació de còmiques consagrades amb d’altres encara emergents. Tot plegat, en un xou irreverent que vol establir-se a Barcelona anualment i que, de moment, estarà programada durant tres setmanes. Per als propers caps de setmana, les entrades ja estan pràcticament exhaurides.

La idea original d’aquest xou va néixer fa un any en un grup de WhatsApp de còmiques que no van descansar fins que va ser possible fer-lo realitat, segons apunta una de les conductores de l’espectacle, Jessika Rojano. L’artista reivindica l’humor feminista per “donar visibilitat a la feina de moltes dones còmiques”. Rojano critica que només un 2 % de l’oferta teatral de la ciutat està feta per dones. Una altra de les humoristes programades, Maria Rosa, considera que aquest espectacle és una oportunitat per guanyar visibilitat: “Hem d’aprofitar qualsevol excusa per fer-nos més grans”.

Les persones que vulguin assistir a les properes funcions encara són a temps de fer-ho, fins que s’esgotin les entrades, els dies 16 i 23 de març.