Els venedors ambulants de la platja ja no només venen begudes i pareos, sinó que aquest estiu també lloguen para-sols. A més, segons els empresaris dels xiringuitos, aquest estiu la situació és insuportable perquè la venda ambulant s’ha multiplicat. Si altres anys “n’hi havia 10 o 15”, aquest any “n’hi ha 150”, apunta un dels empresaris.

Seguretat privada per dissuadir els venedors ambulants

Precisament per impedir que aquests venedors els facin competència deslleial, alguns empresaris han decidit contractar seguretat privada, ja que asseguren que l’actuació de la Guàrdia Urbana és insuficient. La missió d’aquests vigilants és dissuadir els venedors ambulants perquè no facin negoci a la seva zona  d’influència i, a més, alertar els banyistes.

L’espai en el qual poden actuar els vigilants és el perímetre del xiringuito, que inclou la zona de gandules i para-sols a la sorra, si en tenen.

Una concessió de, com a mínim, 600.000 euros anuals

Alguns empresaris de les guinguetes barcelonines reconeixen que cada vegada és més complicat obtenir beneficis al final de la temporada. Expliquen que a la ciutat la concessió dels xiringuitos és de, com a mínim, 600.000 euros anuals, una inversió que, asseguren, la competència dels venedors ambulants posa en risc. En aquest sentit, calculen que, del total dels ingressos d’altres anys, ara un 30 % se’ls emporten aquests venedors.

Aquesta és una situació que, segons els empresaris de les guinguetes, empitjora any rere any. De fet, alguns s’estan plantejant si renovar, o no, la concessió l’estiu vinent.