Una versió diferent

El Sindicat de Manters ha donat la seva versió sobre l‘agressió a un turista per part d’un grup de manters aquest dimecres a la plaça de Catalunya. L’entitat denuncia que abans del que es veu a les imatges, hi va haver una agressió prèvia cap a un dels venedors ambulants. Segons els manters, uns homes, que anaven beguts, van clavar diversos cops d’ampolla a un venedor. Segons aquest relat, va ser aleshores quan va aparèixer el turista nord-americà i va iniciar la baralla. Lamine Sarr, membre del sindicat, ha criticat les imatges que s’han fet públiques sobre l’agressió. Assegura que només es veu el moment a partir del qual un grup de manters agredeix el turista, però no tot el que va passar abans dels fets. Per això, demana a totes aquelles persones que van gravar el succés amb el telèfon mòbil que publiquin la seqüència sencera.

Sarr afirma que hi ha “violència racista” que sovint exerceixen alguns turistes i la policia: “els blancs que passen per la zona no consideren els manters éssers humans. Quan et veuen venent amb una manta, et tracten com un animal. No tot el món pot aguantar això”, afirma.

L’actuació dels manters, “en legítima defensa”

Tras la Manta, col·lectiu de suport contra la criminalització i violència racista cap als venedors ambulants, també ha donat el seu parer sobre l‘agressió a un turista per part d’un grup de manters aquest dimecres a la plaça de Catalunya. L’organització també afirma que el vídeo en què es veu la reacció dels manters està editat i no mostra l’inici de la baralla. En aquest sentit, apunten, les agressions per part dels manters acostumen a ser en legítima defensa.

Vicky Columba, una de les portaveus d’aquesta xarxa contra el racisme, assegura que el seus companys són diàriament víctimes de violència racista i lamenta que aquests casos mai no arriben als tribunals. Columba afegeix que “s’ha normalitzat la violència cap als venedors ambulants” i només “salten les alarmes quan les víctimes són els agressors”.