Els treballadors de Ryanair han presentat una denúncia contra la companyia en què l’acusa d’haver vulnerat el dret de vaga, tot reprogramant un vol amb origen a Girona. Segons ha informat el sindicat USO, es tracta d’un vol que havia de sortir de l’Aeroport de Girona – Costa Brava aquest diumenge a les 18.15 h en direcció a East Midlands i, posteriorment, fer el trajecte de tornada.

USO argumenta que “la companyia no va trobar tripulants de cabina per operar el vol amb origen a Girona arran de la vaga”. El sindicat assegura que, per evitar cancel·lar-lo, “van retardar el vol de sortida perquè, així, el vol des d’East Midlands arribés primer a Girona amb tripulació de cabina des d’Anglaterra i després pogués operar l’altre enllaç, encara que suposés anar amb retard”.

Aquest és el primer incident en el segon dels 10 dies de vaga previstos pel personal de cabina. Amb les negociacions encara encallades, el comitè d’empresa ha explicat que la companyia els ha amenaçat d'”avançar el tancament de la base de Girona si no aturen les vagues“, un tancament que Ryanair va anunciar per al gener del 2020 i que podria afectar més de 160 treballadors.

El sindicat també ha expressat, novament, el seu malestar amb el decret dels serveis mínims, que consideren abusius i “fan que no puguem exercir el nostre dret a vaga i que una altra vegada més ens deneguin un altre dret”.

Mediació a Dublín

Aquest dilluns, representants del Departament de Territori de la Generalitat s’han desplaçat fins a Dublín per mantenir una reunió amb la direcció de Ryanair amb l’objectiu d’evitar el tancament de la base de Girona. Segons la Generalitat, la trobada ha de servir per “conèixer de primera mà els plans de la companyia”, una trobada que el sindicat de Ryanair diu “que no els havien comunicat”.

Normalitat a l’aeroport

La segona jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair transcorre amb normalitat i sense incidències destacades a l’aeroport del Prat. Segons el sindicat, dels vuit vols cancel·lats prèviament per la companyia, sis afecten directament Barcelona. Aquest matí, davant dels taulells de reclamacions de Ryanair, no hi ha hagut cues significatives ni tampoc una activitat fora de l’habitual.

La majoria dels passatgers han explicat que hi havien anat abans d’hora i que s’havien assegurat prèviament que el seu vol operava avui. Segons fonts sindicals, els vols que s’han cancel·lat aquest dilluns a l’aeroport del Prat són connexions entre Barcelona i MilàRoma i Sevilla.