La quarta vaga d’agost del personal de terra d’Iberia continua sense comportar greus afectacions a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. La tranquil·litat de divendres s’ha repetit aquest dissabte, amb aglomeracions molt puntuals, les típiques d’un final de mes d’agost. Així ho ha demostrat l’anar i venir constant de viatgers i maletes al llarg del matí a la terminal 1. Les cancel·lacions preventives i els serveis mínims han evitat de nou aglomeracions o situacions de caos.

 

Segons Aena, aquest dissabte s’han programat al voltant de 1.000 vols, amb 190.000 places ofertes. D’aquests vols, Iberia ha decidit cancel·lar-ne 44 per evitar possibles complicacions a l’aeroport.

Iberia xifra el seguiment de la vaga en el 12,37 %

Iberia ha assegurat en un comunicat que el seguiment de la vaga és del 12,37 % a primera hora del matí. Fins ara, la companyia ha operat 96 vols a Barcelona –53 sortides i 43 arribades. Entre aquest divendres i dissabte s’han cancel·lat un centenar de vols al Prat per la vaga del personal de terra d’Iberia. La gran majoria, 92, són de Vueling.

Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment són del 53 % per als vols peninsulars i estrangers en què l’alternativa de transport públic suposi un recorregut de cinc hores o més. En el cas de vols peninsulars amb un recorregut inferior a cinc hores, els serveis fixats són del 32 % i en la connexió amb les illes es garanteixen el 100 % dels vols.

De nou, poca incidència de la vaga als controls de seguretat

L’aturada del personal d’Iberia ha coincidit amb la vaga indefinida de 24 hores que fan els controladors de seguretat des del 9 d’agost. Molts passatgers han arribat a l’aeroport amb més antelació del que és habitual per evitar possibles cues. La majoria de companyies han recomanat als seus viatgers arribar abans a l’aeroport per garantir que puguin agafar el seu vol.

Aquests avisos i els serveis mínims del 90 % decretats pel govern central han fet que no s’hagin registrat cues als accessos als controls de seguretat.

Diumenge, nova jornada de vagues a l’aeroport

La jornada de vagues d’aquest dissabte és la prèvia de les aturades que es viuran també a l’aeroport aquest diumenge. A la vaga dels controladors de seguretat cal sumar-hi les aturades que farà el personal de Ryanair per protestar contra el tancament de les bases de l’aerolínia a Tenerife, Gran Canària i Girona.