vaga amazon novembre 2023

(EFE/Redacció) CCOO ha convocat una vaga a Amazon aquest novembre. Consistirà en dues jornades d’aturades: el dilluns, 27 de novembre (Cyber Monday) i el dia 28. Concretament, la plantilla de tots els centres d’Amazon a Espanya farà aturades d’una hora per torn tots dos dies. La vaga s’ha convocat en protesta per les condicions laborals i pels salaris pagats per la companyia, que consideren insuficients.

Aquesta vaga, que afecta 20.000 empleats al conjunt de l’estat, és la primera a escala nacional que es convoca en la companyia. Ara bé, sí que hi ha hagut protestes aïllades en diferents centres, segons han informat a EFE fonts de CCOO, el sindicat majoritari a Amazon.

Vaga a Amazon: salaris, salut laboral i gestió

Concretament, protesten per la “insuficient” protecció de la salut laboral que sofreix la plantilla, els “continus problemes de gestió” de recursos humans i “uns salaris que no reconeixen ni les responsabilitats ni les exigències que marca l’empresa”, segons ha informat el sindicat en una nota de premsa. CCOO ha explicat que va plantejar a la companyia “diverses propostes”, però ha lamentat que no s’hagi produït un “acostament real” que doni una solució global al conjunt de centres de treball.

Respecte a la protecció de la salut, han criticat que no s’apliquin les mesures de prevenció necessàries i, sobre la falta de disposició de recursos humans per atendre les seves reclamacions, han posat de manifest les fallades de cobrament i confecció de nòmina, la falta de claredat en els seus conceptes i la dificultat de gestió i concessió de permisos i vacances.