Barcelona estrenarà aquest desembre un nou espai gastronòmic: Born14. Funcionarà com un mercat amb parades on els restauradors oferiran opcions culinàries que després es podran degustar a les taules i barres que hi haurà repartides per l’espai. El nou mercat s’ubicarà en un antic palau del segle XIV al carrer del Sabateret, 2. És el mateix edifici on l’any 2013 va obrir portes el Mercat Princesa, un espai gastronòmic que va funcionar durant cinc anys però que va acabar tancant.

El nou mercat gastronòmic Born14 ocuparà un espai de 800 m². A l’interior s’hi podran degustar 12 propostes culinàries en format de tapa o platet. També hi haurà un espai dedicat a la cocteleria i una sala on es podran fer esdeveniments. Té una capacitat per a 250 persones i obrirà tots els dies de l’any de 10 del matí fins a la mitjanit.

Algunes de les firmes que ja han confirmat que tindran parada gastronòmica a Born14 són Escribà, la Bikineria, la Vermuteria Miró, els arrossos del restaurant Xiringo de la Barceloneta i Pecado. Hi trobarem també el producte d’Embotits Subirats, una empresa gairebé centenària que ofereix embotits artesans d’elaboració pròpia.

L’oferta coctelera anirà a càrrec de l’emblemàtica Bonavida, un establiment situat al carrer de Casp, 22, que ara també tindrà parada al Born “amb una selecció de còctels que desafien les convencions”. La Bikineria arriba a Born14 després d’uns anys al Mercat del Ninot i ara amb local propi al carrer de Muntaner, 568. Una nova proposta és Viking Box, que s’inspira en l’entrepà de salsitxa que durant dècades han consumit als països escandinaus en parades al carrer.

També hi ha haurà proposta per als amants de la gastronomia japonesa amb Sushi Dot, que va obrir portes el 1974; les hamburgueses Bungr, Pecado Fish Food i Carrito Born14, una mena de carretó itinerant que oferirà productes de temporada.