(ACN) El Sindicat de Llogateres s’ha reunit aquest dissabte per denunciar que la immobiliària Rentaz i la propietat Monleón-Pagès no hagi tornat els diners que havien cobrat en honoraris “il·legals”, tal com s’havien compromès a fer. Segons l’entitat, totes dues van signar un acord amb el sindicat el 21 de juliol, però han incomplert el 80 % dels compromisos. “La gran majoria de llogaters encara no ha cobrat”, han avisat. En el pacte, van acordar tornar els diners en un termini màxim de 60 dies i reparar les deficiències de les finques.

40 edificis afectats a Barcelona

El sindicat calcula que a Barcelona hi ha una quarantena d’edificis afectats, uns 500 habitatges. Els activistes han decidit en assemblea posar una querella penal pel cobrament “il·legal” de despeses de neteja i d’honoraris abusius pel canvi de nom en els contractes, no reparar deficiències de les finques, i no atendre els llogaters.

Arran de l’incompliment de la immobiliària, una assemblea popular formada per un centenar de persones ha decidit convocar mobilitzacions davant la immobiliària i també estudien fer una vaga de lloguers. “Hem de continuar amb el conflicte”, ha afirmat la portaveu del sindicat, Carmen Arcarazo.