Són hores de nervis al Mercat de Sant Antoni. Paradistes i operaris ultimen els treballs i el trasllat per deixar-ho tot a punt per a la inauguració d’aquest dimecres, 23 de maig, i l’activitat a l’interior del recinte és frenètica. Mentre que algunes parades ja tenen el gènere col·locat, d’altres encara estan instal·lant alguns llums. Hi ha paradistes, fins i tot, que no volen col·locar el gènere per recel que s’ompli de pols de les obres.

La majoria de paradistes asseguren que tot estarà enllestit per a la inauguració i n’hi ha alguns que admeten que caldrà acabar el que quedi pendent un cop obri el mercat.

Els veïns, a l’expectativa del nou mercat 

Durant vuit anys i mig, els veïns del barri de Sant Antoni han conviscut amb les obres de la reforma. Creuen que la zona millorarà amb el nou mercat. Per això, n’esperen amb ganes la inauguració.

La imatge del nou Mercat de Sant Antoni, amb una activitat frenètica, contrasta amb la de la carpa provisional, pràcticament buida. Aquest dimarts hi ha hagut confusió entre alguns dels clients habituals del mercat, que, quan s’hi han acostat amb la intenció de comprar, s’han trobat que les parades estaven tancades.

Un cap de setmana de trasllat

Dissabte la carpa provisional va tancar portes abans d’hora, per tal que els paradistes poguessin fer el trasllat durant el cap de setmana. De les 98 parades que fa vuit anys es van traslladar a l’emplaçament provisional del mercat de l’alimentació, 52, poc més de la meitat, tornaran al mercat renovat i, en el cas dels encants, de 114 parades en quedaran 88. Per conèixer amb detall tot el projecte i la història del recinte, betevé ha preparat un web especial en el qual paradistes i veïns prenen protagonisme.