Més enllà dels preus i els productes, al Mercat de Sant Antoni no es parla d’altra cosa que no sigui el trasllat. Els paradistes reconeixen que després de tant de temps ara tenen una sensació estranya, però es mostren “contents i emocionats” perquè per fi poden deixar la situació de provisionalitat. Excepcionalment aquest dissabte el mercat tancarà a les 16 h perquè els venedors puguin començar a fer el trasllat. Tot i això, com que encara s’estan enllestint detalls al nou edifici, preveuen que dilluns i dimarts serà quan faran el gruix del trasllat.

Per assegurar que els clients els trobaran al nou emplaçament, els paradistes reparteixen mapes del nou edifici. De les 98 parades que fa vuit anys es van traslladar a l’emplaçament provisional del mercat de l’alimentació, 52, poc més de la meitat, tornaran al mercat renovat. Hi va haver parades que van tancar per la crisi, altres per jubilació i d’altres s’han mantingut fins ara, però han optat per quedar-se amb la indemnització que els donava l’Ajuntament i renunciar a la parada nova davant la inversió que implicava. En el cas del mercat dels Encants, de 114 parades que van començar, en quedaran 88.

En el balanç dels més de vuits anys d’estada a les carpes, els paradistes lamenten el que s’ha perdut pel camí. Recorden els problemes que van tenir al començament i consideren que s’ha demostrat que l’emplaçament no era l’adequat. Remarquen que no els va quedar altre remei que adaptar-s’hi i agraeixen la paciència i la fidelitat que han tingut els compradors.

Els que també estan satisfets amb la fi del mercat provisional de Sant Antoni són els comerços del voltant de les carpes. Asseguren que a l’ombra de les seves parets han perdut clientela. A més, afegeixen, els robatoris són freqüents i l’ambient s’ha degradat molt.