L’activitat a l’antic mercat provisional de Sant Antoni ha estat aquest dilluns més escassa que els darrers dies, en què molts paradistes han fet el gruix del trasllat de gènere, material i maquinària necessaris per dur a terme la seva activitat a l’equipament restaurat. Amb tot, encara n’hi havia que carregaven capses als carretons per ultimar el trasllat de seu. Una de les paradistes que ho ha fet ha estat la Cristina Soler, tercera generació als encants amb una botiga de roba interior. Explica que, darrera seu, ja hi treballa “la quarta generació amb la voluntat que la cinquena també ho faci”. Emocionada, la Cristina ha apagat els llums i ha abaixat la persiana de la que ha estat la seva parada al mercat provisional durant aquests vuit anys i mig. “Han estat dies de molta feina i molt intensos”, explica i relata que “fent el trasllat m’ha aparegut una capsa de la família, amb objectes sobretot de la meva àvia” que havia estat venedora dels Encants.

També ha fet troballes interessants un altre paradista, en Víctor Cardiel, amb una sabateria, que ha trobat “fotografies i un quadre sobre com era el Mercat de Sant Antoni del meu avi” que tenia “guardats en una capsa a prop de la caixa registradora” de la parada del mercat provisional.

Testimoni viu del trasllat

La inauguració del nou mercat, aquest dimecres, amb una millora urbanística de l’entorn inclosa, suposarà escriure una nova pàgina en la història recent i futura d’aquest equipament. Ho sap bé l’Elisabet Almirall, amb parada de producte fresc, perquè ens ensenya un full informatiu titulat “Creuem el carrer!“. És el díptic amb què “ens informaven de com havia de ser el trasllat al mercat provisional, l’indret on tindríem la parada i el llistat amb tots els companys que canviàvem l’antic mercat per al provisional”. Lamenta, però, que “molts d’aquests companys ara ja no hi són perquè s’han jubilat o han hagut de seguir una nova trajectòria”.

Ho confirmen les dades, perquè de les 98 parades d’alimentació que van marxar a la carpa de la ronda de Sant Antoni, només en tornen 52 i, pel que fa als Encants, retornen 88 de les 114 que es van traslladar.