La propietària de La Desayunería, Paula Ruiz, considera que la reforma de Comte Borrell s’ha fet “pensant molt en els veïns i poc en els negocis de restauració”. Quan va obrir fa quatre anys tenia set taules i 32 cadires. Les restriccions de l’ordenança en vigor des del 2014 van obligar a reduir la xifra fins a les dues taules amb sis cadires. Ruiz reconeix que estava esperançada que amb la supercruïlla “podríem fer créixer la terrassa i tornar a la situació inicial”. Lluny d’això, en una reunió amb els tècnics del districte de l’Eixample, els han comunicat que, de moment, es mantindran com fins ara. El nombre de taules no és l’únic inconvenient que explica Ruiz.

La propietària de La Desayunería coincideix amb les de Düo Café a lamentar que els hagin desplaçat la terrassa i ja no la tinguin al davant del negoci: “Des de la barra no veus les taules”, explica la Francesca Pavolucci. Tant ella com Ruiz creuen que hauran de contractar personal per vigilar les terrasses “i evitar que et marxin clients sense pagar”. Hi ha bars com el Brasilia, a la cantonada de Tamarit amb Borrell, que han resituat la terrassa a l’altra banda del carrer, amb l’inconvenient que els treballadors han de creuar el carrer cada vegada que han de servir les taules.

Més sort han tingut a l’històric Can Vilaró, a tocar de la cantonada amb Manso, que té la mateixa terrassa que tenia i just davant el restaurant. Alba Vilaró confia que més endavant es pugui tornar a parlar amb l’administració i es facin “els canvis que tothom necessiti”. L’Ajuntament ha confirmat a betevé que l’ordenació no és definitiva i que d’aquí a uns mesos s’estudiarà si cal repensar-la en funció de la nova ordenança de terrasses, que encara ha de passar pel plenari, i de com funcioni la supercruïlla.