Els paradistes del Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni han convidat aquest matí a una copa de cava a clients i veïns. “Volíem, en certa manera, agrair la paciència que han tingut aquest any”, explica Fuensanta Garcia, paradista. Es refereix als inconvenients d’haver viscut a tocar de l’enorme estructura metàl·lica que ha servit d’aixopluc del mercat des del 2011. Als llibreters l’espera se’ls ha fet molt llarga ja que, en un principi, els van dir que només haurien d’esperar dos anys per tornar als voltants del mercat i n’han acabat sent set.

Els paradistes del Mercat Domincal seran els últims a inaugurar les noves instal·lacions. Serà diumenge, 27 de maig, en unes noves marquesines als quatre cantons del mercat. Els paradistes expliquen que han lluitat molt per poder tornar al mercat. Asseguren que l’Ajuntament els va insistir perquè acceptessin marxar a un altre punt de la ciutat. Ells s’hi van negar perquè consideren que el mercat del llibre està molt arrelat al barri de Sant Antoni. Ara els preocupa que les noves marquesines no siguin prou estanques i s’hi filtri l’aigua de la pluja.

Coincidint amb el dia de la inauguració del nou emplaçament del Dominical del Llibre, els paradistes faran una festa per celebrar-ho, amb la lectura d’un pregó a càrrec de Miqui Otero i lectures poètiques de Joan Vinuesa.

A pocs dies per a la inauguració del Mercat de Sant Antoni remodelat, betevé ha publicat un web especial en què es pot veure com és amb vídeos en 360 graus comentats pels arquitectes responsables del projecte. També hi ha reportatges sobre el Mercat Dominical del Llibre i la història del mercat. L’especial es complementa amb interactius, testimonis i fotografies dels paradistes.