Fa vuit anys que van donar per finalitzades les obres de la plaça del Canòdrom i des d’aleshores els veïns han presentat queixes i reclamacions per l’estat en què es troba. És un espai que té molt poca zona verda i uns equipaments escassos per als veïns. Aquest fet ha comportat que els gossos s’apoderin cada vegada més de l’espai i, com a conseqüència, hi hagi hagut tensions entre veïns. És per això que des de l’Associació de Veïns de Congrés i els Indians han reivindicat de nou un projecte unitari on s’incorporin els equipaments necessaris per tal de poder crear un espai de trobada per als veïns, com comenta Belén Ayucar, presidenta de l’Associació de Veïns de Congrés i els Indians.

La reforma que proposen és ampliar la zona verda i incorporar o millorar els equipaments. Demanen l’ampliació dels jocs infantils per a nens de sis a 12 anys, crear una àrea d’esbarjo per a gossos, posar enllumenat i aparells al circuit de salut nous. D’aquesta manera s’aconseguiria un espai on tothom tingués cabuda de forma ordenada i s’afavoriria la convivència entre els veïns.

En el darrer consell de barri se’n va recollir les peticions i els han comunicat que es plantejarà una reforma de la plaça que prioritzi la creació d’una àrea d’esbarjo per a gossos. Tot i això, des de l’associació de veïns demanen que l’actuació es faci de manera unitària sobre la base d’una proposta de de reforma prèvia que encara no han presentat des del govern, ja que creuen que si es fa per fases, tornarà a quedar un espai desestructurat.