La delicada situació política a Catalunya i els atemptats terroristes de l’agost no han afectat les xifres del turisme de negocis i congressos de Barcelona. A més, no hi ha indicadors que facin pensar que ho pugui fer en el futur. Durant el 2017, molt probablement un dels anys més complicats, la ciutat va acollir un 8 % més d’esdeveniments, amb una increment del nombre de congressistes del 14,2 %.

El Barcelona Convention Bureau (BCB) ha fet públiques les dades a la seva assemblea anual, segons les quals, l’any passat es van organitzar més de 2.134 congressos i convencions que van portar a la ciutat més de 674.890 persones. Aquestes dades representen un 10,5 % més de congressos i un 6,2% més de convencions comparat amb el 2016. Les xifres confirmen que la ciutat manté el seu bon posicionament pel que fa a la capacitat d’atracció de fires i congressos, conjutament amb París i Berlín.

El regidor de Turisme, Agustí Colom, destaca que no hi ha res que faci pensar que la tendència canviï dràsticament en els propers anys. El regidor explica que aquest tipus d’esdeveniments se solen contractar amb un parell d’anys d’antelació. Per això ja se sap quins congressos es repetiran i quins de nous s’incorporaran durant aquest 2018 i el 2019.

Segons dades oficials, aquest tipus de turisme va generar a Barcelona i la seva àrea d’influència un impacte econòmic de 1.851 milions d’euros, un 21,2% més que l’any anterior. Per això, el regidor remarca que és una activitat “molt rellevant” perquè “és un tipus de turisme desestacionalitzat” que posa en contacte la ciutat amb “els elements més avançats” de sectors com la medicina, la farmàcia i les noves tecnologies i, alhora, dona a conèixer internacionalment les empreses, la recerca i les universitats locals.