La concentració ha partit de l’avinguda de la Catedral i tot seguit han tallat uns minuts la via Laietana per dirigir-se cap a la plaça de Sant Jaume. Llavors, s’han concentrat davant de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig al fet que el consistori no hagi donat suport una declaració institucional presentada per la Marea Pensionista. Membres de la plataforma culpen el PDeCAT de Barcelona,  ja que no hi van donar suport. Els partits que hi han votat a favor han estat Barcelona en Comú, ERC, PSC i CUP, mentre que Ciutadans i PP hi han votat en contra.

Per la seva banda, el PDeCAT ha explicat a betevé que no va donar suport a l’escrit perquè el partit volia fer algunes reformes per defensar també les pensions privades, però com que la Marea Pensionista no ho va acceptar, finalment no van canviar de postura.

Els pensionistes expliquen que han observat una tendència generalitzada als partits d’esquerres de països europeus de promoure polítiques favorables al sistema de pensions i per aquest motiu van instar l’Ajuntament a posicionar-hi.

La Plataforma per la Renda Garantida de Ciutadania denuncia que només s’han aprovat un 2,6 % de les sol·licituds

La Plataforma per la Renda Garantida de Ciutadania ha aprofitat la concentració per posar de manifest que, segons diuen, des de setembre tan sols s’han aprovat unes 1.000 sol·licituds de les 40.000 presentades. En xifres percentuals, es tracta d’un 2,6 %. En aquest sentit, denuncien que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies boicoteja la ciutadania.

Plataforma Renda Garantida Ciutadania

Per la seva banda, el Departament de la Generalitat contradiu les xifres de la plataforma i assenyala que s’han respost el 56 % dels casos

La renda garantida de ciutadania es va entrar en vigor el passat setembre i els beneficiaris poden cobrar fins a 414 euros mensuals amb un suplement de 150 euros en funció del compromís amb el pla d’inserció laboral o inclusió social.