Divendres de protestes a la plaça de Sant Jaume coincidint amb la sessió plenària de l’abril. Els funcionaris de l’Ajuntament ho han aprofitat per fer sentir les seves reivindicacions. Reclamen millores laborals, just quan està en marxa la negociació del nou conveni col·lectiu per a tots els treballadors del consistori.

La plaça de Sant Jaume s’ha omplert de pancartes i xiulets, coincidint amb el Ple del mes d’abril. Els sindicats CCOO, UGT i SAPOL reclamen millores laborals per als funcionaris de l’Ajuntament, justament quan continuen en marxa les negociacions per al nou conveni col·lectiu. Denuncien que el govern de BComú “no accepta cap de les seves demandes” i que no és una qüestió únicament d’augment de sou, sinó que també reclamen millores pel que fa a la regulació de les baixes, permisos o jornades laborals. En aquest sentit, Jordi Gallart, responsable de comunicació de CCOO de la Guàrdia Urbana, recorda que continuen vigents les condicions laborals del conveni col·lectiu del 2009 i que fins a dia d’avui, han perdut un 14,7 % del poder adquisitiu. Gallart afegeix que “no s’esperaven les ofertes fetes pel govern d’Ada Colau, un govern d’esquerres i que proposa un augment salarial del 0,58 %”. 

 

Per tot plegat, unes 500 persones han omplert la plaça de Sant Jaume.  Asseguren que la negociació fa un any que s’allarga i que es veuen “abocats a la mobilització contra les retallades socials després de constatar que el govern municipal no té voluntat de negociar”.

Els tres sindicats representen tots els col·lectius dels treballadors de l’Ajuntament. De fet, a la plaça de Sant Jaume s’hi han concentrat treballadors de les biblioteques de la ciutat, de Parcs i Jardins, de la Guàrdia Urbana i també dels Bombers de Barcelona.