Palace Barcelona, Fairmont Rey Juan Carlos I, Gran Hotel la Florida, Hotel Claris, Mercer Hotel Barcelona, NH Hotel Collection Gran Hotel Calderón, OD BArcelona, Ohla Barcelona, The One Barcelona, The Serras Barcelona i The Wittmore. És la llista dels 11 establiments que participen en la tercera edició de l’Hotel Tapa Tour, que enguany allarga durada i se celebrarà durant tot el mes de maig. La iniciativa, segons explica la seva fundadora, Nona Rubio, és trencar les barreres que encara separen els ciutadans dels hotels. “Molts desconeixen la qualitat del que s’hi cuina i s’emporten grans sorpreses”, explica Rubio. A diferència del que passa en altres capitals europees,  els barcelonins són més reticents a creuar la porta dels hotels per anar a dinar o sopar .

“Todavía cuesta, poco a poco se va descubriendo que en las cocinas de los hoteles se están haciendo grandes propuestas”. Qui ho diu és Miguel Muñoz, és el xef de Somni Restaurant, a l’hotel The One. Participa en el concurs de tapes amb la paella The One, un cruixent d’arròs de sipionets amb allioli de julivert maridat amb una copa de vi blanc. El preu d’aquesta tapa és de vuit euros. Una altra de les tapes participants, en aquest cas en la categoria mar i muntanya, és l’ostra amb escuma de pernil i cruixent de carxofa que presenta el xef Martín Rodríguez del restaurant La Plassohla a l’hotel Ohla Barcelona, que vol homenatjar la tradició culinària catalana de fusionar els productes del mar amb els sabors de muntanya.

Un cruixent de peus de porc, puré de ceba rostida, llagostí saltat i brou lligat de pernil ibèric o una reinterpretació vegana del filet de bou Rossini són altres sorpreses que els participants de la ruta trobaran a un preu d’entre set i nou euros. A banda de les tapes els hotels participants també ofereixen un menú degustació a un preu mitjà de 50 euros que es pot reservar a través d’ElTenedor. L’edició barcelonina se celebra simultàniament amb l’Hotel Tapa Tour Madrid, que també es fa en establiments de cinc estrelles i de gran luxe.