Tres cases situades als números 46, 48 i 50 del carrer de Sant Sebastià, a Sant Andreu, han estat ocupades per cinc famílies en situació d’emergència habitacional. El Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu ha explicat que en total són nou persones, dues d’elles menors, que hi viuen des de fa setmanes. Segons el sindicat, les tres cases van ser adquirides per l’empresa Habiclass SL el febrer del 2017 amb la intenció de fer-hi habitatges de luxe.

El Sindicat d’Habitatge denuncia que la propietat ha anat expulsant els veïns d’aquestes finques després de no renovar-los el contracte. També expliquen que fa uns dies van començar a pressionar els que quedaven fent entrar uns obrers a “destrossar” els habitatges, que ja estan buits.

En una roda de premsa conjunta amb Obra Social BCN, els membres del sindicat han defensat que cal fer un “ús social” d’aquests habitatges per evitar “que només l’elit pugui accedir a un habitatge digna”. També han explicat que, contra el que es pot pensar, un 68 % de les ocupacions les protagonitzen famílies i que el 56 % són dones. És el cas de les ocupants d’aquestes tres cases del carrer Sant Sebastià, que són majoritàriament famílies monoparentals formades per dones en una situació, diuen, molt precària.