Selfie de visitants del MWC

“Uniu-vos a nosaltres el pròxim any pel Mobile World Congress Barcelona 2021. Esperem tornar-vos a veure de l’1 al 4 de març!”. Així anuncia la GSMA al seu web les dates de la pròxima edició del congrés de telefonia mòbil més important del món. Fins ara, la fira acostumava a celebrar-se l’última setmana de febrer, però l’any vinent tindrà lloc una mica més tard del que sol ser habitual. Ara per ara no es coneixen més detalls de la pròxima edició.

El MWC 2020 havia de celebrar-se aquesta mateixa setmana, entre el 24 i el 27 de febrer, però l’alarma del coronavirus i la baixa de diverses empreses van portar els organitzadors a cancel·lar la cita d’enguany. La decisió va ser dolorosa, tal com va relatar el president de la GSMA, John Hoffman. “Estic devastat”, va declarar dies després de la suspensió. Malgrat les pèrdues econòmiques que ha suposat la cancel·lació, els organitzadors han volgut repetir a Barcelona.

D’acord amb el contracte actual, el Mobile World Congress continuarà a la ciutat fins a l’any 2023. Però Fira Barcelona vol negociar perquè aquest saló, el més gran que acull Catalunya, es quedi més anys al recinte firal de Gran Via.

Les previsions per a aquest 2020 eren de rècord

Les previsions de la GSMA per a aquest 2020 eren de rècord: més de 110.000 assistents provinents de 200 països d’arreu del món, una xifra lleugerament superior a la registrada el 2019. L’entitat organitzadora també calculava un impacte econòmic de 492 milions d’euros i la participació de 3.000 expositors.

A causa de la suspensió del Mobile, aquesta setmana se celebra el Tech Spirit Barcelona, l’alternativa del MWC i també del 4YFN, que espera la participació de més de 5.000 persones.