Nova flota de TMB

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que les hores sindicals de TMB, que corresponen a treballadors alliberats, superen el que marquen l’Estatut dels treballadors i el Reial decret llei d’estabilitat pressupostària del 2012, i per això demana a l’empresa que es redueixin.

TMB explica que això passa perquè els sindicats més representatius i l’empresa van pactar el 1999 unificar en un mateix comitè els treballadors de cinc centres diferents que té TMB dins l’àrea metropolitana. Una aposta que, per Transports Metropolitans, ha ajudat a racionalitzar i fer més eficaç la representació de tots els treballadors.

La sentència del TSJC dona resposta a una denúncia del sindicat CGT i contradiu una resolució del Jutjat Social número 17, que havia validat la fórmula el novembre de l’any passat.

En tot cas, TMB ja ha anunciat que recorrerà en contra del veredicte, perquè considera que obre la porta a la fragmentació de l’únic comitè actual en cinc de diferents amb tot el que comporta: un cost més elevat i passar de 29 delegats sindicals que hi ha ara a més d’un centenar, segons l’empresa.