MERCEDES VIDAL, presidenta de TMB "Les negociacions de conveni són processos llargs, processos que requereixen de consensos i acords. La negociació tant del conveni de bus com el conveni de metro és una prioritat d'aquest govern des que vam entrar a la presidència de TMB i continuarem treballant-hi per arribar a un acord amb tota la plantilla, tant de bus com de metro." SATURNINO MERCADER, delegat CGT TMB "Ha de negociar i ha de negociar amb ganes d'arribar a acord, com nosaltres tenim ganes d'arribar a acord, com? Fora de conveni dintre de conveni, que s'acabi la precarietat i que tots els diners que hi hagin, els que hi hagin que es reparteixin millor."

Els sindicats que han rebutjat l’acord exigeixen que s’obri una mesa de negociació i reclamen la dimissió de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, a qui acusen de comportament antiassembleari i antisindical. Asseguren que ha intentat tornar a blindar els sous i beneficis socials dels directius fora de conveni a través del preacord que la plantilla ha tornat a rebutjar. En declaracions a Barcelona FM, el portaveu de CCOO autobusos, Octavi Fernández, ha assegurat que “ara haurem de valorar què s’ha de fer” i ha mostrat la disposició dels treballadors a seguir negociant amb l’empresa. Saturnino Mercader, de la CGT, també ha volgut insistir en la necessitat de regular a tots els treballadors que es troben fora de conveni i no tan sols els executius, en total, diu, són més de 200 i de mitjana estan cobrant uns 90.000 euros. Per aquest motiu, Mercader vol deixar clar que els treballadors de TMB, no demanen més diners, únicament volen que els que estan pressupostats, es puguin distribuir d’una manera més equitativa.

Després d’aquest rebuig a l’acord dels sindicats, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha garantit que l’empresa pública “seguirà treballant per arribar a un acord amb la plantilla tant de bus com de metro”. “Les negociacions de convenis col·lectius són processos llargs”, ha defensat Vidal, que ha afegit que es tracta “d’una prioritat des que vam entrar a la presidència de TMB”.

La negativa al preacord s’ha imposat amb un 56,9 % dels vots, en una opció que inclou la possibilitat de convocar noves mobilitzacions després de les aturades de la setmana passada, que van tenir lloc coincidint amb el Mobile World Congress.