Treballadors de la DGAIA moments abans de la tancada al Departament de Treball
Foto: UGT

Un grup de treballadors dels centres dependents de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) estan tancats des d’aquest dijous al matí a la seu del Departament de Treball per exigir millores laborals. Els vuit delegats de la UGT i CCOO han aconseguit entrar a la seu i s’han reunit amb els responsables del departament.

Exigeixen que s’apliquin les mesures aprovades el 2016 en el Comitè de Salut Laboral per als centres de la DGAIA i que asseguren que s’estan incomplint sistemàticament. Segons Frederic Estrada, delegat de la UGT de Catalunya, el més urgent és que el 2019 es porti a terme una reducció d’hores d’atenció directa per al personal educatiu que tingui més de 58 anys.

També consideren prioritària l’aplicació efectiva del protocol en matèria de seguretat. En aquest sentit, recorden el volum d’agressions patides el 2017 (235) als onze centres i asseguren que el 2018 el registre serà similar. Estrada considera que mesures com la presència de personal de seguretat preparat als centres o bé que s’actuiï en els casos de menors reincidents són necessàries.

Estrada avisa que els treballadors es troben en una “situació límit” i lamenta que els espais de negociació amb Treball no han servit per arribar a uns acords mínims.