Diversos col·lectius en defensa de l’habitatge – com el Sindicat de Barri del Poble Sec- han ocupat aquest dimecres l’oficina de l’habitatge, situada al número 105 del carrer de Bolívia. Són una vintena de persones que denuncien la pràctica dels desnonaments oberts. Són els desallotjaments que s’efectuen sense una data concreta d’execució que perjudica de ple els afectats perquè no saben en quin moment es pot produir el llançament. Els activistes demanen a l’administració que es busqui solució a les famílies que s’han quedat sense llar a través de la la Mesa d’Emergències de l’habitatge. Alguns dels concentrats s’han reunit amb responsables de l’oficina per tractar cinc casos de desnonaments oberts que fa més d’un any que estan a la llista d’espera de la Mesa.

oficina habitatge ocupada reunio

Les principals demandes que fan són que s’atorguin els pisos a aquestes persones, que han patit un desnonament sense data. Una altra petició és que quan hi hagi una ordre de desnonament obert sigui un criteri d’urgència per aconseguir un habitatge públic.

Precisament aquest dimecres s’ha produït un desnonament obert, al bloc sencer del número 3 del carrer del Correu Vell, al Gòtic. Hi vivien 23 persones del barri, entre elles famílies amb menors, joves i gent gran. És el tercer cop que s’intentava desallotjar l’edifici ocupat. L’únic que sabien els afectats és que aquest novembre es faria efectiu el desallotjament.

La Mesa d’Emergències no dona l’abast

En les darreres hores, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat que la Mesa d’Emergències de l’habitatge està col·lapsada. Ara mateix són 489 casos que estan pendents de ser allotjats en un pis públic.